1. Iskreno...briga me za sve te ludake...
     (Ron Džeremić, 17. septembar 2019 18:09)

    # Link komentara

  2. Саудијци су свесни да не могу да се играју са Ираном, а Јенки се ту много не би петљали.
     (Вук, 17. septembar 2019 18:06)

    # Link komentara

  3. Pravi odnos je sledeci, Ameri bi verovatno razorili vojnu infrastrukturu Iranu sa masovnim udarima ali ih blizina tih naftnih polja koja su u dometu Irana i prohodnost tankera koji bi bili na udaru koci da to urade.Kopneni rat nikada verovatno nije ni bila opcija ali tehnoloski Iran je 5 levela ispod USA.Paradoks je Saudijska Arabija ust ari kocnica Amerima to jeste njena blizina to jeste blizina naftnih polja.
    (Greta, 17. septembar 2019 18:03)

    # Link komentara

  4. Pa nije tajna da americki PVO sistemi nisu bas toliko kvalitetni i ucinkoviti kao sto se predstavlja, ruske baze svako malo napadaju dronovi, pa ni jedan ne dodje blizu, mislim nije da sad hvalim rusko oruzje, ali rusko defanzivno oruzje je daleko ucinkovitije od americkog, sto se vidi iz konkretnih primera.
     (Srdjan, 17. septembar 2019 17:33)

    # Link komentara

  5. Ode cena benzina.. Propast..
     (HanSolo, 17. septembar 2019 17:21)

    # Link komentara

  6. Saudijci su se sklonili, jer ne žele da rizikuju dalju eskalaciju na bliskom istoku. Ako do toga dodje oni prestaju da postoje. Njima život države zavisi od stranaca, a oni da sede u ratnom stanju dole neće, a još manje da ratuju za njih, postrojenja su laka meta, ako nema njih nema prihoda, nema imovine, nema vlasti. Tako da im je bolje da tu izgube nego da se Iran razleti. Iran ima 70 i kusur miliona stanovnika, pri čemu 2/3 nisu iz uvoza ko kod ovih drugih. Zato se i ne oglašavaju ko je izvršio napad, nego odugovlače. Ako bi označili Iran onda bi morali da reaguju, a to znači okršaj, jer Iran neće da odstupi, ali ako okrive ove što i sami priznaju, to je daleko lakše za reagovanje (u odnosu na Iran kao krivca). Njima treba hitno smirivanje, idealno da nekako SAD progutaju Francusku ponudu za trgovanje naftom sa Iranom, pa da se nekako dodje do razgovora sa SAD, ali sa druge strane SAD ne vole da im neko drži sveću, tako da će S.Arabija izgleda morati i to da plati nečim i zasladi SAD Francusku ideju, ili ode sve ko da ga nije ni bilo. Ovaj svet je paradoksalan, obično gde se dvojca biju treći se služi, ovde treći nadrlja, ili možda trećeg u stvari i nema, ili su SAD i drugi i prvi i treći, po potrebi.
    (moderno doba i njegove neo-osobine, 17. septembar 2019 17:11)

    # Link komentara

  7. Odnos snaga je jasan, znam da ne mogu tebe al' znam koga mogu, pa tebi sad kako volja?
    (per, 17. septembar 2019 17:11)

    # Link komentara

  8. Proxy UAE Suniti vec dva meseca iskljucivo ratuju sa proxy saudijskim Suni Muslimanima iz Jemena. U USA tvrdnji da su navodno balisticke rakete lansirane iz Irana je najveca rupa to sto UAE i Katar sa najmoderniijom PVO i radarima odbijaju da to potvrde a nije moguce da bilo sta iz Irana doleti u Saudijsku Arabiju i da pri tom ili ne povredi vazdusni prostor te dve zemlje ili da ne bude registrovano najmodernijim PVO sistemima u slucaju da su rakete preletele Bahrein.
    (Leti vreme, 17. septembar 2019 16:35)

    # Link komentara

  9. Znači napalo ih 10 dronova koje nisu videli ni očima ni radarima... Dronovi izbombardovali postrojenje i nestali bez traga... Ni kedan dron nije oborena a Saudijska Arabija do zuba naouružana Američkom opremom... E sad ja to vidim ovako:
    1. sami sebi digli postrojenje u vazduh kako bi zaradili dodatno na preostaloj kolicini nafte koju izvoze kao sirovu (cene skocile +25%)
    2. ameri im uvalili krš od nauružanja i PVO sistema
    3. sindrom lažne zastave da bi mogli opravdovati napad na Iran jer su se stvati prilicno ohladile od frke sa tankerima... slican scenario kao hemijsko oruzje Iraka ili muslimansko granatiranje Markala da bi optuzili RS
    4. nešto drugo što me razumem...
     (Ivan, 17. septembar 2019 16:34)

    # Link komentara