1. Do pre nekog vremena situacija je bila zatvorena. Sada Češki predsednik i premijer javno govore o povlačenju priznanja, neke partije u Nemačkoj takođe, Amerika i Austrija pristaju na korekciju granica i dogovor obe strane. Ono što je nekada bilo apstrakcija sada je realnost. Nastavimo li ovim tempom situacija može biti još bolja po nas. Albanci se iseljavaju sa Kosova a naš prirodni priraštaj je dole veći nego njihov. Još desetak zemalja se premišlja o povlačenju priznanja. Dosta se radi na tom polju.
    Jedino mi nije jasno kako jedna vlast koja bez zadrške ima herca da pregovara sa najvećim svetskim silama i menja njihovo misljenje, lobira, bori se, ne može da reši neke minorne probleme na opštinskim nivoima, probleme korupcije gradonačelnika i opštinskih struktura. Totalno neshvatljiv disbalans između naše spoljne i unutrašnje politike.
    Jedino ako su svi mediji u službi vlasti pa nas lažu da se situacija na globalnom planu menja u našu korist.
    A za ovog brata što kaže da se treba odreći Kosova, šta da ti kažem druže, to i jeste naš glavni problem, što nismo jedinstveni i nemamo osećaj za kolektivno. Da je ceo narod listom za Kosovo vratili bi ga mi za par godina, znaju se jasne metode, samo pratiti šta radi Izrael. Vojni rok 3 godine, i žene i muškarci, vraćanje inteligencije iz inostranstva, neprestane donacije za "našu stvar", lobiranje, jačanje na vojnom, ekonomskom, političkom planu, aktivnost tajnih službi... Ali ne, ko nas su 30% penzioneri, pola omladine ne zna kad je bio Kosovski boj i ima stavove poput ovog brata, jedan deo gejevi, a mali ostatak gura neku pravdu i nacionalne interese. Podeljeni smo gore nego u vreme četnika i komunista i ništa spektakularno ne treba ni očekivati kad te deo sopstvenog naroda neprestano bode u leđa i ometa šta god da radi.
    PS ne podržavam nijednu vlast, podržavam samo Srbiju.
     (Žeks, 16. septembar 2019 20:03)

    # Link komentara

  2. ja sam iz BG i ja sam prvi za to da se Kosovo pusti da ide svojim putem, ne znam čemu sva frka, ako hoće da idu neka idu... svi mi ćemo žaliti jednog dana za starom državom koja bi sada bila jedna od jačih u svetu
    (gandalf, 16. septembar 2019 18:55)

    # Link komentara

  3. sto je najgore to je apsolutno tacno. samo se ceka da i mi svi to prihvatimo
     (kiza, 16. septembar 2019 18:48)

    # Link komentara

  4. U pravu je. Ja preferiram ceo KiM.
    (Mandrak, 16. septembar 2019 18:15)

    # Link komentara

  5. Samo se ti ponadaj...
     (Dragan, 16. septembar 2019 17:20)

    # Link komentara

  6. Ha,ha,videcemo.
     (trig, 16. septembar 2019 16:54)

    # Link komentara