"Vratiću se"

Rim -- Bivši italijanski ministar unutrašnih poslova Mateo Salvini obećao je pred desetinama hiljada pristalica da će se njegova Liga vratiti u vladu.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
 1. Ispiranje mozga sistematski već decenijama očito je postiglo rezultat. Mozgići su modelovani tako da čim upotrebe neku floskulu odmah su uvereni da su pobedili. Posebnu ulogu tu ima i ovaj lajkujem-nelajkujem dresažni proces. Em je crno-belo. em je antiargumentativno.
  I tako oni naj, ali najgori populisiti koji su dosad vladali imaju tu šemu da su za njih rezervisane reči divote, a da drugima sledi automatizam reči grozote. Eto čitamo da je Salvini "populista". Šta to uopšte znači, i kome, i zašto ovi drugi - kao - nisu populisti? Egoista? Nasuprot kojih to sveljubećih genija?
  A naročito je sulud trip da oni koji upravo spašavaju Evropu - tobož Evropu uništavaju.
  Evropa je prvo omanula kada je najzad pao odurni Varšavski Pakt, i SSSR kao onakav. Ali! - ti divni ljudi, umesto njihove silne ljubavi povikaše "divno - dobijamo hladni rat!" I krenuše još, sve u mirovnom zanosu, u širenje NATO pakta. Preko par ratova i novih podela. Potčinili su kontinent totalno neslobodnim medijima, sproveli surveilance kapitalzam i uveli Evropu u ratove van Evrope. Pored forsiranja lažne ekologije uništili su granice Evrope sa katastrofalnom imigracijom.
  Afrika će za 100 godina imati 2 milijarde ljudi - od kojih će pola hteti ipak u Evropu. Kao i milijarda iz Azije. Sve brojne mane svih tih Salvinija i Orbana su nebitne spram ovog ključnog momenta.
  Nije pitanje "u ili izvan EU" nego da se izmeni ovakva EU, Salvinijevim izlaskom ili još bolje ostankom i promenom.
  (Helios, 15. septembar 2019 22:54)

  # Link komentara

 2. Ovaj Salvini, Orban i Džonson bi kao mogli da ometu brod frau Angele, čisto sumnjam , da bi se to desilo potrebno je okupiti sve sile zla na svijetu , ali istovremeno, u ove pajace da dodam i Le Penovu.Angela(Njemačka ) je nedodirljiva za takve likove i njihova djelovanja
  (Vuk, 15. septembar 2019 22:25)

  # Link komentara

 3. kao neko ko 20 godina zivi u italiji, mogu samo da kazem da je salvini zavrsio karijeru, ovakav autogol nije skorije vidjen u evropi, a i svetu!! covek je poceo kao hitler, da sve strance stavlja u isti kos, ne mogu ja koji 20 godina radim i zivim u italiji, koji 20 godina placam porez, racune, registrujem auto, ne mogu ja kojem su deca ovde rodjena...da budem isto kao i arapin koji diluje drogu, kao arapin koji ima 5 dece i zive od socijalne pomoci, kao nigerijici koji su silovali i rasporili devojku u riminiju, kao onaj crnac iz toga sto je isao ulicom i udarao zene...e on je sve nas stavio u isti kos, a na stranu sto se pre 20 godina zalagao za nekakvu republiku padaniju, pa onda za obnovu mletacke republike, pa onda da se sve severno od bolonje odvoji od juga, kao sto sada vredja strance, tako je pre 10-15 godina vredjao svoje italijane, koji zive na jugu, kako nisu italijani, kako su arapi...nista sto je obecao nije ispunio, tako da po mom skromnom misljenju, nema vise nista od njega!!!
   (Huan Pablo Don Fernando, 15. septembar 2019 22:18)

  # Link komentara

 4. Sve više "interesantnih" političara širom sveta.
  (zardoz, 15. septembar 2019 22:10)

  # Link komentara

 5. Danas je nova Vlada ponovo otvorila luke za ulazak imigranata...
  Narod Italije se oseca prevarenim - ovo je kraj Pokreta 5 zvezdica...
  Ako ova Vlada potraje Liga i Fratelli d'Italia ce imati vecinu na sledecim izborima! Vec su zajedno na preko 40%!
  (Ivan, 15. septembar 2019 22:10)

  # Link komentara

 6. Hahaha, ovo u stilu "e bas volim sto nisam u Vladi, to sam ja namerno". Slepac sam sebe sklonio s vlasti
  (kalucinacije, 15. septembar 2019 21:59)

  # Link komentara

 7. Cela Salvinijeva antievropska retorika ja prazna priča ako ne napravi korake ka izlasku iz EU. Ovo mi sve deluje po principu "držte me da ga ne razbijem".
  (Ja, 15. septembar 2019 20:24)

  # Link komentara

 8. Salvini, Boris Đžonson, Orban i njima slični populisti će rasturiti Evropu, koju će posle Kina i USA pojesti kao predjelo. Ne kažem da Evropa funkcionše savršeno, ali da ove zemlje moraju da se drže zajedno to je sigurno. Egoistični ispadi čine kontinent slabijim.
  (xxyyzz, 15. septembar 2019 20:22)

  # Link komentara