1. Dali su oslobodioci: Partizani- koje je priznao cijeli slobodarski svijet ili
    - Četnički pokret Draže Mihajlovića ili
    - Nedićeva vojska ... , koji su izjednačeni prema doprinosu u istom ..
     (bh, 1. septembar 2019 11:01)

    # Link komentara

  2. (Iz Britanije, 1. septembar 2019 08:16)

    Onda je nemoj izvrtati ni ti - Poljska je Oktobra 1938 zajedno sa Nemackom i Madjarskom rasparcala Cehoslovacku. To je isto cini zemljom saveznicom sa Nemackom, a ne samo zrtvom. Dakle, ni sebe nisu trebali po tom principu da pozovu na obelezavanje, a pozvali su. I Nemacku, koja je sve to izazvala, a nisu Rusiju koja je u SSSR, sta god uradila toj Poljskoj, doprinela ubedljivo najvise u slamanju nacizma (za 6 od 7 nemackih zrtava su zasluzni Rusi).

    I kakve to veze ima sa nama? Srbija je pored Velike Britanije jedina zemlja Evrope koja je svojom voljom i apsolutno nepotrebno usla u II Sv. Rat i stavila sebe na stranu saveznica 27. Marta 1941. godine, kada je izvrsen vojni puc Dusana Simovica i kada je smenjen Knez Pavle i postavljen Petar II Karadjordjevic, nakon cega je odmah otkazan pakt sa Nemackom i zbog cega smo napadnuti. Mi nismo nikoga napali i platili smo u borbi protiv nacizma sa preko milion Srba! Sto nas nisu zvali? Jer nismo u EU i NATO? Sto su onda pozvali Belorusiju, koja takodje bojkotuje obelezavanje?

    Nije nego. Poljaci politizuju danasnje prilike i mogu da se samo srame pred senima svojih i tudjih, a pogotovo nasih predaka.
    (Dejan, 1. septembar 2019 08:42)

    # Link komentara

  3. Ne izvrćite istotiju. Pročitajte Riberntrop-Molotov pakt , avgust 1939 i Staljinov napad na Poljsku 17-tog September iste godine. Sovjetski Savez je 1941-ve, 17 dana posle Nemačke napao Poljsku i uzeo polovinu. Time Rusi nisu samo oslobodioci 1945 te već i napadači 1939 te. Ali, pošto su Poljaci na obeležavanje današnje godišnjice početka drugog svetskog rata pozvali Nemce, trebali su i Ruse, posebno što su pozvali pojedine države bivšeg Sovjetskog Saveza.
     (Iz Britanije, 1. septembar 2019 08:16)

    # Link komentara