1. kakav tablet,pa tablet svi imaju i samo gube vid i zdravlje.nece to nista poboljsati.drustvo propada a sa njim i skolstvo i dok god se ne uradi reforma drustva svaka reforma skolstva je unapred karikatura.
   (nisliski mohikanac, 1. septembar 2019 00:25)

  # Link komentara

 2. Таблет за све књиге и свеске за писање и то је то.
   (Из угла, 31. avgust 2019 20:17)

  # Link komentara

 3. Tu priču o smanjivanju broja udžbenika slušam još od vremena kad sam ja išao u osnovnu školu,ovde se promenilo i nekoliko država,nebrojeno ovakvih ministara,ali deca i dalje vuku preteške torbe.
   (r, 31. avgust 2019 19:23)

  # Link komentara

 4. Gospodine ministre, opet sam razočaran.
  Ja sam na osnovu naslova pomislio da se radi o tome da će za svaki predmet biti prodaji samo JEDAN udžbenik, i to onaj koji je najbolji od svih koje izdavači ponude, tako da nijedan izdavač neće više vršiti promocije po školama i kroz razna davanja poklona nastavnicima i direktorima favorizuje svoje udžbenike.

  Zašto bi za istoriju za 7. razred postojalo 10 udžbenika na tržištu? Neka svaki izdavač konkuriše sa udbženikom i neka samo onaj najbolji bude odabran. Tako će cela generacija imati isti udžbenik.
  Srbija je mala država po broju stanovnika, nismo mi Nemačka ili SAD pa da imamo na desetine izdavača.
  A na ovaj način bi čak mogla deca da nasleđuju udžbenike iz prethodne generacije.

  Druga stvar, koja takođe zabrinjava. Moje dete, koje je sad već u srednjoj školi, kod učiteljice je dobijalo kopirane materijale sa obrascima za domaće zadatke, testove koji se rade kod kuće, i slično.
  Sada za sve to postoje neke radne sveste, listovi, i slično, a koji za jedan predmet koštaju koliko i udžbenik ili čak više.

  Zašto terate i decu i nastavnike na korišćenje takvih radnih sveski i listova? Zašto nastavnici sami ne mogu da kreiraju takav materijal i podele učenicima? Koja je uopšte uloga nastavnika, ako će za svoj predmet da ima 3 ili 4 štampane knjižice (udžbenik, zbirka zadataka, radna sveska...) i ceo predmet mora da radi prema njima?
  (Veliki brat, 31. avgust 2019 18:52)

  # Link komentara

 5. Ali bezuslovno nov!
   (Stari Rimljanin, 31. avgust 2019 18:43)

  # Link komentara

 6. Ukinite druge smene u osnovnim školama. Uvedite nastavnicima i profesorima radno vreme od 08.00 do 16.00 časova. U to vreme neka rade sa đacima domaće, dopunske i dodatne časove, sastaju se sa roditeljima i sve ostale nastavne i van nastavne aktivnosti.
   (Jovan M., 31. avgust 2019 18:30)

  # Link komentara

 7. Super,neće trebati knjige ali će svaki učenik morati da ima kompjuter.Stvarno ste olakšali stvari, naročito roditeljima.
   (Debeli Sava, 31. avgust 2019 18:12)

  # Link komentara