Vesti - US Open 2020

Leskovac: Za lokalne izbore do sada proglašeno šest lista

Za 75 odborničkih mesta u parlamentu Leskovca do sada je predato šest izbornih lista za lokalne izbore koji će biti održani 21. juna.

Izvor: Tanjug
Podeli

Šest lista je validno i rešenjima Gradske izborne komisije.

Na izbornom listiću za odbornike u Leskovcu pod brojem jedan biće koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke, pod imenom "Aleksandar Vučić - Za našu decu".

Lista koalicije oko SNS-a, koja je i prva predala listu pre uvođenja vanrednog stanja i epidemije virusa korona, ima kandidate za svih 75 odborničkih mesta, a nosilac je aktuelni gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Sa SNS-om u koaliciji su Socijaldemokratska partija Srbije, Partija ujedinjenih penzionera, Pokret socijalista, Pokret snaga Srbije i Srpska narodna partija.

Na lokalnim izborima u Leskovcu, samostalno će izaći SPS sa listom "Socijalistička partija Srbije - Ivica Dačić", a nosilac liste, koja takođe ima 75 odborničkih kandidata, je aktuelni predsednik Skupštine Aleksandar Đurović.

Pre uvođenja vanrednog stanja listu je predala i Jedinstvena Srbija, koja u lokalnom parlamentu nastupa na strani opozicije.

Prema rešenju Gradske izborne komisije, JS će na lokalnim izborima nastupiti samostalno, pod nazivom "Jedinstvena Srbija - Dragan Marković Palma", a nosilac liste je predsednik leskovačkog GO te stranke Nenad Filipović, koji će biti i njihov kandidat za gradonačelnika.

Četvrta na izbornom listiću biće Bolja Srbija, sa sloganom "Zdravo da pobedi", koju predvodi predsednik odbora te stranke u Leskovcu Oliver Antanasijević i koja ima kandidate za svih 75 odborničkih mesta.

Listi sa 25 kandidata za odbornike, nakon ukidanja vanrednog stanja uvedenog zbog epidemije virusa korona, predala je i Srpska radikalna stranka, koja će na lokalu nastupiti pod rednim brojem 5, a lista nosi ime "Vojislav Šešelj - Srpska radikalna stranka".

Socijaldemokratska stranka Borisa Tadića je jedina opziciona stranka od onih koje bojkotuju parlamentarne izbore, a koja je do sada predala listu kandidata za odbornike Leskovca.

Na lokalnim izborima u Leskovcu nastupiće kao Grupa građana "Za Leskovac zajedno", koju predvodi neurolog Nenad Zdravković, a na glasačkom listiću biće pod rednim brojem šest.

Učešće na lokalnim izborima u Leskovcu najavili su Zavetnici i Narodni blok, koalicija koju čine predstavnici Nove Srbije, Narodnog slobodarskog pokreta i Grupe građana "Iskreno za Niš".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 27 idi na stranu