Vesti - US Open 2020

RIK usvojio odluku o formiranju Radnih tela, ponovo odbijen prigovor Parovića

RIK je usvojio na današnjoj sednici odluku o formiranju radnih tela RIK-a za biračke odbore za predstojeće izbore u Srbiji, koji su zakazani za 21. jun.

Izvor: Beta
Podeli
 FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/bs
FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/bs

Broj članova radnog tela zavisi od broja biračkih mesta u svakoj opštini ili gradu i čine ga najmanje tri a najviše 11 članova.

Na sednici RIK-a rečeno je da radna tela broje 1.014 članova i da su 43 odsto žene.

Radna tela su, izemdju ostalog, zadužena za prikupljanje i objedinjavanje predloga za stalni i prošireni sastav biračkog odbora, primanje izbornog materijala od koordinatora RIK-a i predaje tog materijala biračkim odborima pre glasanja, kao i za pružanje podrške biračkim odborima na sprovodjenju glasanja na dan izbora.

Predsednik RIK-a Vladimir Dimitrijević je naveo da je ovlašćeno lice za listu "Srpska stranka Zavetnici" Milica Đurđević Stamenkovski danas u 13.30 "povukla izbornu listu".

Đurđević Stamenkovski je ranije danas izjavila da je RIK poništio izbornu listu, što je, prema njenoj oceni, "bez presedana u istoriji modernog srpskog parlamentarizma i nepravda" i dodala da će otkloniti nedostatke kako bi ponovo predala listu.

Na sednici RIK-a odbačen je prigovor predsednika Narodnog slobodarskog pokreta Miroslava Parovića o nastavku izbornog procesa zbog pandemije.

Dimitrijević je kazao da ta institucija nije nadležna za donošenje takve vrste odluke te je predložio odbacivanje prigovora kao nedozvoljenog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 27 idi na stranu