Vesti - US Open 2020

Đurđević Stamenkovski: U pitanju je orkestriran udar političkih struktura na Zavetnike VIDEO

Liderka Srpske stranke Zavetnici Milica Ðurđević Stamenkovski ocenila je da je poništavanje izborne liste te stranke orkestriran udar političkih struktura.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Printskrin/ TV B92
Foto: Printskrin/ TV B92

Ona je gostujući u emisiji Fokus na televiziji B92 rekla da je u pitanju politički gest, a ne birokratski problem.

"Nama je dat rok od 48 sati da prikupimo potpise i ovo je zapravo jedan svojevrstvan presedan u istoriji srpskog parlamentarizma, nešto što nije zabeleženo. Nakon više od dva meseca kampanje nama se lista obara zbog slogana hrabro", rekla je ona.

Ona je kazala da takvu odluku RIK tumači kao obračun političkih protivnika.

"Žele da nas sklone jer prema poslednjim istraživanjima mi smo stranka koja je imala najveću tendenciju rasta, i povećanje rejtinga", zaključila je ona.

Ðurđević Stamenkovski je ukazala na to da je stranka koju vodi već ištampala predizborni materijal sa brojem koji je RIK već proglasio, a sada će dobiti novi broj na glasačkom listiću, te da je to i finansijski udar.

Prema njenim rečima, primedba RIK zbog slogana "hrabro" koji se našao u nazivu liste biće uvažena i da će prikupiti potpise u rekordnom roku.

"Ovo je nešto što je nas samo dodatno ohrabrilo. Uvažićemo primedbu, prikupiti potpise brže nego ikad", rekla je ona.

Kako je napomenula, to je samo vetar u leđa Zavetnicima.

"Ovo je samo nama vetar u leđa i dokaz da smo dirnurli u osinje gnezdo. Bilo je do sad hrabro, sad će biti još hrabrije", poručila je ona.

Govoreći o političkom programu stranke čiji je lider, kazala je da je podrška domaćoj privredi, a pogotovo poljoprivredi bitan deo programa.

"Inisitiraćemo na tome da se seljaku vrati ugled, dostojanstvo", rekla je Ðurđević Stamenkovski i dodala da sve iz njihovog programa može da se ostvari za četiri godine.

Prema njenim rečima, ljudima iz dijaspore trebalo bi omogućiti da imaju svoje predstavnike u Skupštini Srbije.

"Mi ćemo se zalagati da se omogući pravo ljudima iz dijaspore da imaju svoj predstavnike u parlamentu. Građanin iz dijaspore i domaći privrednik moraju da budu ispred stranog investitora", kazala je ona.

Srbija da reaguje u Crnoj Gori

Ona je napomenula da su naši "isprobani saveznici na istoku", a o dešavanjima u Crnoj Gori rekla je da Srbija mora da reaguje.

"Smatramo da je država Srbija Ustavom obavezana da podrži svoj narod i van granica. Jednostavno, diplomatskim metodama da stane uz svoj narod i svoju baštinu u Crnoj Gori. Osuđujemo nasilje Đukanovića, smatramo da su to očajnički potezi", rekla je ona.

O migrantima

Ðurđević Stamenkovski je kazala da je svaki čovek u Srbiji "uplašen najezdom migranata".

"U našem interesu nije da postanemo depo za migrante. Razumem tragediju svakog naroda, ali mi nismo odgovorni za to niti treba da se taj problem rešava na našim leđima", rekla je ona i dodala da ne bi oklevala u zatvranju granica za ulazak migranta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 27 idi na stranu