Esports B92.net

Drama se nastavlja: Osvanule slike iz 2013 BlizzCon hotela i grupnog četa zaposlenih

Pojavili su se novi dokazi koji sve više i više potkopavaju Blizzard i podržavaju nedavne optužbe. Naime, na internetu su osvanule fotografije nekoliko bivših i trenutnih senior Blizzard developera i screenshot-i iz njihovog grupnog četa, gde razgovaraju o vrbovanju drugih ženskih radnika u službi potencijalnih seksualnih usluga.

Božidar Radovanović RUR
Pošaljite komentar
  1. Neki propagiraju bojkot Diablo 2 remastera, ja kazem ko ih j***. Igra je prevazisla sve njih, a to sto su bahati besramnici to je vec njihov problem. Siguran sam da D2 nije razvijala ista ekipa koja je sada tamo, tj. neki znam da su otisli i stvorili Path of Exile. Bilo kako bilo, uslovi zaposlenja bi trebali da su isti za sve, a plata odredjena u odnosu na znanje, iskustvo i doprinos, ne pol, religiju i ostalo.
    (D2Bot, 11. avgust 2021 09:14)

    # Link komentara

  2. Ali pazi ove budale koje traze transparentnost plata... Otprilike tako mali Perica zamislja jednakost i fer sistem. Plate ne mogu i NE TREBA da budu iste, osim eventualno za usko profilisana radna mesta gde je lako izmeriti i zadati ocekivanja - na primer operater na presi. Ali dva developera da imaju istu platu? Nit znaju podjednako, nit rade podjednako brzo, nit znaju iste tehnologije, ne rade na istim projektima, itd... Osim navedenog, plata je uvek dobrim delom produkt okolnosti na koje ne mozes uticati - odnos ponude i potraznje za poziciju u datom trenutku, planiranog budzeta, pa i necije SPOSOBNOSTI za pregovaranje. Zasto bi kog djavola imali svi iste plate?
    (Pogan, 5. avgust 2021 13:07)

    # Link komentara

  3. onog trenutka kad ih je kupio activision otislo je sve u propast. Krenula je jurnjava iskljucivo za parama i svakm dolatom uvodjenjem mikrotransakcija.....
    (bojan, 3. avgust 2021 20:59)

    # Link komentara

  4. Ko je gledao film Profesionalac sa Todorovicem, zna tacno ko pravi strajk Lecicu. Sluzba je izgleda i u Kaliforniji pocela da pritiska. Ko zna za sta im trebaju, a nisu pristali, pa eto strajka...
    (Shilja, 3. avgust 2021 05:04)

    # Link komentara

  5. Ako mi zbog ovog bude kasnio update za Warzone, tuzicu ih... haha ha...
    (ozloglaseni freelancer, 31. jul 2021 11:49)

    # Link komentara

  6. Surov je rad u gaming industriji uvek bio
    (baobab, 31. jul 2021 08:08)

    # Link komentara

  7. Izgleda da se diablo vise bavio njima nego oni njime.Zato im treba 10 godina po igru..
    (Zoran33, 30. jul 2021 19:11)

    # Link komentara

  8. Kakvo vrbovanje zenskih radnika, o cemu vi pisete? Da li mi citamo isti chat?
    (huh, 30. jul 2021 15:28)

    # Link komentara