Vesti -

Telekom Srbija će se širiti i na tržišta Nemačke i Švajcarske

Beograd -- Da je Telekom Srbija uspešno poslovao i u vreme najveće svetske krize izazvane koronavirusom, otkrio je Vladimir Lučić, generalni direktor.

Izvor: B92.net
Podeli
Foto: Telekom Srbija
Foto: Telekom Srbija

Ostvarili smo povećanje prihoda od 15,7 milijardi dinara, istakao je Lučić, povodom toga što je Telekom Srbija, sa svojim brendom MTS - novi naslovni sponzor Kombank Dvorane, nekadašnje Dvorane doma sindikata.

"Drago mi je što smo baš ove godine potpisali sponzorski ugovor sa ustanovom koja je sinonim za kulturu, jer ove godine MTS slavi 25 godina postojanja. Telekom je prošle godine prihodovao 108 milijardi dinara, što je za 15,7 milijardi više u odnosu na 2020. Ovo je dokaz da smo dobro uradili kada smo pre četiri godine počeli produkciju domaćih serija i napravili Superstar kanal, po ugledu na HBO. Danas naše serije prodajemo na četiri kontinenta. Nastavljamo s tom praksom", naveo je Lučić.

"Ono što je najbitnije za našu kompaniju je što su sva ulaganja u sadržaj, ne samo u filmsko-serijski, već pre svega u sportske programe, kao i razvoj optičke mreže, kvalitetne mobilne infrastrukture i kablovskih operatera, rezultirala ubrzanim rastom naših prihoda. Prošle godine smo imali rekordan prihod, na nivou grupe više od 150 milijardi dinara, od toga 108 samo u Srbiji. I u vreme krize uzrokovane koronavirusom, za samo jednu godinu povećali smo prihod za 15,7 milijardi. Taj prihod iz 2021. godine vidimo kao naznaku da će se trend rasta nastaviti i u narednom periodu. To potvrđuje da je Telekom postao regionalni lider sa snažnim potencijalom razvoja. Osim što smo vodeća kompanija u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, već smo se proširili na tržište Severne Makedonije, prisutni smo u Hrvatskoj i Sloveniji, a ove godine proširićemo se kao mobilni operater i na tržište Nemačke i Švajcarske", najavio je Lučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.