Vesti -

Nagrada Telekoma za najbolji studentski rad iz karantina

Beograd -- U Galeriji Fakulteta likovih umetnosti u Beogradu, otvorena je izložba studentskih radova sa odseka Novi mediji, nastalih tokom karantina.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Epa/KOCA SULEJMANOVIC
Foto: Epa/KOCA SULEJMANOVIC

Telekom Srbija je i ove godine obezbedio novčanu nagradu za najbolji rad koja je pripala studentkinji prve godine Tamari Spasojević Tadiji, na osnovu odluke stručnog žirija u sastavu Darka Radosavljević, direktorka nezavisne umetničke asocijacije Remont, Slađana Petrović Varagić, istoričarka umetnosti, i Dragan Protić Prota, umetnik iz grupe Škart.

Uz podržku Telekoma u vidu specijalne nagrade za najbolji rad, koja je ove godine dodeljena po četvrti put, kao i ranijih donacija tehničke i multimedijalne opreme za fakultet, studentima je omogućeno da, koristeći nove medije i nove oblike komunikacije, istražuju savremene umetničke izraze u kojima se sve čvršće prepliću raznovrsne umetničke forme, tehnologija i telekomunikacije.

Nagrađeni radi pod nazivom "Deathmatch" se, prema oceni stručnog žirija, izdvojio višeslojnošću, promišljenim sukobljavanjem različitih stvarnosti, virtuelne, društvene i lične.

"Rad uspeva da izbegne pasivni dokumentarizam i kroz umetnički aspekt aktivira novi javni prostor", navodi se u obrazloženju žirija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.