Vesti -

Telekom Srbija postao punopravni član Udruženja evropskih operatora telekomunikacionih mreža

Beograd -- Na 58. Generalnoj skupštini Udruženja evropskih operatora telekomunikacionih mreža kompanija Telekom Srbija primljena je u punopravno članstvo.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Epa, DJORDJE KOJADINOVIC
Foto: Epa, DJORDJE KOJADINOVIC

"Velika je čast i obaveza biti u društvu najvećih evropskih telekomunikacionih operatora. Verujemo da je prijem u punopravno članstvo potvrda našeg dobrog rada u dosadašnjem periodu, ali i prilika da kroz saradnju sa najboljima u našoj branši puno toga naučimo i unapredimo u svom radu. Tu pre svega mislim na proces digitalizacije, ali i na brojna druga pitanja koja će oblikovati telekomunikaciono tržište Evrope u narednom periodu", izjavio je ovim povodom generalni direktor Telekoma Srbija, Predrag Ćulibrk.

Tokom Generalne skupštine, održane 17. oktobra, ETNO je najavio agendu “Evropa 2030” koja počiva na tri stuba: usluge povezivanja svetske klase, liderstvo u oblasti tehnologija i usluga i građani u žiži interesovanja. Između ostalog, ovom agendom se ističe značaj povećanih ulaganja u tehnologije digitalne mreže, inovacija usmerenih ka održivosti, politike u pogledu potražnje i liderstvo u uslugama zasnovanim na obradi digitalnih podataka. Takođe se naglašava potreba za promovisanjem zaokreta u oblasti kreiranja digitalne politike, sa pristupa koji je fokusiran na tržište na pristup koji je fokusiran na građane.

Udruženje ETNO je glas operatora telekomunikacionih mreža Evrope od 1992. godine i u međuvremenu je postalo glavna strateška grupa evropskih operatora elektronskih komunikacionih mreža. Njegovih 39 članova i posmatrača iz Evrope i šire predstavljaju okosnicu evropskog digitalnog napretka Evrope. Oni su glavni pokretači širokopojasne mreže i posvećeni su njenom kontinuiranom razvoju u Evropi.

ETNO pruža značajan doprinos kreiranju najboljeg regulatornog i tržišnog okruženja za svoje članove kako bi im se omogućilo da nastave sa uvođenjem inovativnih i visokokvalitetnih usluga i platformi u korist evropskih potrošača i kompanija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.