Vesti -

Evo kako da povećate svoju vrednost na tržištu rada

Beograd -- Iako je u svetu veoma popularna, platforma LinkedIn još nije iskoristila pun potencijal.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Depositphotos, ibphoto, 79581804
Foto: Depositphotos, ibphoto, 79581804

Smanjenjem broja nezaposlenih u Srbiji, ova mreža dobiće na značaju, a najveću dobit imaće krajnji korisnici.

Pojedini autori LinkedIn upoređuju sa velikim lovištem, gde lovci na posao traže bolje prilike, dok lovci na talente traže nove talentovane radnike.

LinkedIn može da bude mnogo više od toga - efikasan alat za generisanje novih poslovnih prilika i negovanje poslovnih odnosa.

Zahvaljujući LinkedInu možete pronaći posao, budućeg poslodavca, odnosno potencijalnog zaposlenog, ukoliko to tražite. Profil na LinkedInu može poslužiti kao mesto na kome ćete predstaviti svoje poslovne sposodnosti i gde ćete graditi vezu profesionalnih kontakata.

Malo je poznato da se svake nedelje pojavi oko milion novih profila na LinkedInu. Na LinkedIn Company Pages nalazi se više od dve miliona profila svetskih kompanija.

Da biste bili uspešni na ovoj platformi, potrebno je malo veštine i znanja. Posle otvaranja profila, potrebno je da u njega ubacite informacije iz svoje biografije. Te informacije su i mamac za buduće potencijalne poslodavce.

Odgovore na pitanje kako da pravilno popunite i optimizujete profil, povežete se sa drugim ljudima i budete aktivni možete da saznate na veoma atraktivnoj mts radionici.

Kako da iskoristite potencijal LinkedIn mreže?

Foto: MTS
Foto: MTS

Na oktobarskim radionicama u mts biznis-centrima u Beogradu i Novom Sadu, polaznici će se družiti sa Vladimirom Jelićem, osnivačem organizacije Serbian Tech.

On će dati svoje viđenje toga kako je najbolje urediti profil na LinkedInu i kako se treba ponašati na ovoj mreži i dostići što veći broj kvalitetnih konekcija i poslovnih prilika i kako kroz svakodnevnu interakciju sa korisnicima na poslovnom nivou ova platforma može dati kvalitetne kontakte koje možemo iskoristiti na pravi način i unaprediti poslovanje.

Zainteresovani polaznici radionica čuće interesantne podatke i primere iz prakse koji govore o tome koliko korisnika aktivno kreira sadržaje na ovoj mreži i koliko je važno da korisnici budu vidljivi na ovom društvenom profilu.

Posavetovaće kako da se predstave interesovanja i koliko je važno da korisnici dele znanje na ovoj mreži jer je to idealna prilika da više ljudi vide ove sadržaje.

MTS poziva da se prijavite na besplatnu radionicu 23. oktobra u 13h u mts Biznis centru u Beogradu i 30. oktobra u 13h u mts Biznis centru u Novom Sadu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.