Vesti -

MTS radionica: Šta je Content marketing?

Beograd -- U MTS Biznis centru održana je julska mts Biznis radionica sa temom Content marketing, a predavač je bio Luka Ličina.

Izvor: B92
Podeli
Foto: MTS
Foto: MTS

Eminentni predavač je dao odgovore na brojna zanimljiva pitanja koja se tiču pravilne komunikacije na digitalnim medijima. Luka Ličina dao je na slikovit način odgovorio na jedno od najinteresantnijih pitanja - Kako da plasirate koristan sadržaj, privučete i privolite vaše potrošače i pretvorite ih u zadovoljne korisnike koji kupuju kod vas?

"Prvo pravilo za stvaranje dobrog sadržaja na digitalnim kanalima je da ne postoji univerzalni recept"- okupljenima je rekao Ličina,

Luka Ličina radi kao digitalni strateški planer u agenciji Drive pri I&F McCANN grupi. On se već sedam godina aktivno bavi komunikacijama i pored rada u agenciji Drive, angažovan je kao UNICEF konsultant za kopirajting i novinarstvo i kao predavač na modulu Content Marketing na Institutu za digitalne komunikacije.
Luka je uspeo da svoje iskustvo na slikovit način prenese učesnicima radionice i da kroz prezentaciju punu praktičnih primera dočara poentu i suštinu komunikacije bilo kog biznisa sa svojim potrošačima.

Foto: MTS
Foto: MTS

Mnogi misle da je u pitanju novo zanimanje koje se pojavilo sa online poslovanjem i razvojem online platformi za komunikaciju sa korisnicima. Međutim, ovaj segment marketinga je postojao i mnogo ranije i služio je upravo da se na jedan kreativan i zabavan način animiraju i privole potrošači/korisnici usluga. U novije vreme, ova oblast marketinga dobija svoj naziv – Content marketing i definišemo ga kao strateški i fokusirani pristup stvaranju i distribuiranju relevantnih i konzistentnih sadržaja sa ciljem privlačenja i zadržavanja jasno određene ciljne grupe, a ultimativno do profitabilne potrošačke akcije.

Kako Luka navodi, da bismo znali kako da komuniciramo sa našim potrošačima , pre svega je potrebno da znamo ko smo MI. Treba pravilno da odgovorimo na pitanja: kako komuniciramo, zašto tako komuniciramo i šta nas izdvaja od ostalih na tržištu?

Zatim sledi drugi važan korak a to je odgovor na pitanje ko su ONI odnosno ko je naša ciljna grupa kojoj se obraćamo. Luka je istakao da je jako važno što bliže odrediti ciljnu grupu i definisati sve karakteristike našeg prosečnog potrošača kako bismo na najbolji način uspostavili dijalog sa njima. Uz sve navedeno, analiza konkurencije može pomoći da uvidimo greške ili dođemo do novih saznanja.

Nove tehnologije omogućile su svakom brendu da direktno pronađe put do svojih potrošača ali isto tako i potrošačima da sami biraju koga će da prate i od koga će kupiti proizvod ili uslugu. Kako bismo pridobili njihovu pažnju i privoleli ih da gledaju i razmatraju sadržaje baš našeg brenda neophodno je da svaka naša poruka koju plasiramo sadrži sledeće obavezne elemente:

1. Relevantnost

2. Edukativnost

3. Personalizovanost

4. Predstavljanje brenda kao rešenje

Luka je učesnicima predstavio dobre i kvalitetne sadržaje koji su određeni brendovi plasirali a na osnovu kojih smo svi došli do zaključka da suština priče o kreiranju dobrog sadržaja jeste da prateći sva navedena pravila mi zapravo prilazimo emociji naših potrošača i time ih prevodimo u lojalne kupce.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.