Zanimljivosti - Moj kvadrat -

Automobilski gigant ulazi na tržište nekretnina VIDEO

Dubai, poznat po svojoj sklonosti ka arhitektonskim čudima, uskoro će postati dom novog nebodera - Mercedes-Benz Places. Ovaj 341 metar visok toranj, smešten u blizini čuvene Burdž Kalife, biće prvi stambeni objekat koji nosi potpis poznate automobilske kompanije Mercedes-Benz.

Izvor: gradjevinarstvo.rs
Podeli
Foto: Profimedia / Binghatti Properties
Foto: Profimedia / Binghatti Properties

Projekat, koji je rezultat saradnje između Mercedes-Benza i razvojnog programera Binghatti, predstavlja značajan korak za automobilsku kompaniju u svetu nekretnina. Britta Seeger, član upravnog odbora Mercedes-Benz Group AG, istakla je da je cilj ovog projekta stvaranje novog, poželjnog prostora koji će odražavati DNK brenda i pružiti kupcima mesto za odmor i povratak kući.

Mercedes-Benz Places, koji će se uzdići na 65 spratova, postaće jedno od najviših zdanja u gradu. Njegov dizajn karakteriše fluidna forma sa zakrivljenim vrhom i fasadama ukrašenim logom Mercedes-Benza u obliku trokrake zvezde. Ovaj neboder će sadržati 225 stanova, kao i restorane, teretanu, salone, izložbene prostore i VIP parking.

Iako su detalji o ovom supervisokom neboderu još uvek oskudni, vizualizacije pokazuju da će se toranj nalaziti u neposrednoj blizini Burj Khalife, najviše zgrade na svetu. Binghatti, razvojni programer sa sedištem u Dubaiju, već je započeo izgradnju, a očekuje se da će projekat biti završen 2026. godine.

Ovaj projekat je najnoviji u nizu stambenih objekata koje kreiraju proizvođači automobila širom sveta. Pored Mercedes-Benza, brendovi poput Bugatija, Bentlija, Aston Martina i Poršea takođe razvijaju stambene nekretnine. Porsche je, na primer, izgradio 60-spratni neboder u Miami Beachu koji je otvoren 2017. godine, dok Bentley radi na izgradnji 61-spratnog nebodera u blizini.