1. 1.Najbolje ne da roditelji budu roditelji, a ne sociolozi, psiholozi, psihijatri
    2.Roditelji treba da slušaju decu, deca većinski žele da idu u školu, najbolje se razumeju sa drugovima, najbolje ih drugovi smire i uteše, a ne uspaničeni roditelji.
    3.Od sledeće godine ministarstvo prosvete treba da zabrani upis dece u škole koje im lokacijski ne pripadaju. To je jedan od uzroka ove tragedije, suviše ambicioznih roditelja po jednom odeljenju. Svako odeljenje može da istrpi 1-3 ambicioznih roditelja, ali kada ih je previše, tu počinje da vri.
    4.Psiholog i pedagog nisu krivi, niko nije mogao ovo da predvidi.
    5. Školama i prosvetnim radnicima se mora vratiti ugled, moraju se lišiti podnošenja računa roditeljima, moraju se lišiti administracije, mora im se povećati plata i mora im se dati sloboda u podučavanju.
    ("nezavisni mediji", 4. jun 2023 10:26)

    # Link komentara

  2. Nigde još nisam pročitao da se javio neki roditelj koji je običan radnik,sve sami fakultetski obrazovani ljudi.Ta škola je kao i roditelji izgleda decu gurala do krajnjih granica,što je ludilo.Kombinacija visokih zahteva roditelja i škole koja se trudi da bude elitna je pogubna za decu a ovde se to desilo.Nisam kompetentan da pišem o rešenjima ali država je uradila sve onako kako ne treba,isto i opozicija.Zar i smrt dece mora da se ispolitizuje?To ne mogu da shvatim.
    Dati tri poena više na prijemnom zbog smrti je morbidno.Zamislite situaciju,neko ima 58 poena,treba mu 60 i odjednom plus tri i prođe.Bar jedan od tih učenika će reći hvala Bogu.
    (dr Lektor, 3. jun 2023 11:47)

    # Link komentara