1. Ljudi, silovatelj je manji problem jer je on jedan obican pojedinac, danas ga ima sutra ga nema, sutra ce ga zameniti neki drugi pojedinac... Mnogo veci problem je pravosudje i sudije zbog kojih su takvi ljudi na slobodi! Mi nemamo prava njega da proganjamo, da nadgledamo, itd., koliko god da je gnusno sve to sto je radio, koliko god da bismo ga svi mi najradije prebili i zatvorili dozivotno, nemamo prava na to... On je odlezao svoju kaznu i slobodan je covek... E sad, pravo je pitanje je zasto je to tako? Zasto visestruki povratnik u bilo kom krivicnom delu nije osudjen na maksimalnu kaznu? Zasto u ovom konkretno slucaju nije predvidjen pregled lekara specijaliste i da se utvrdi da li on ispunjava uslove da bude na slobodi ili mu se nakon zatvorske kazne mora odrediti smestaj u nekoj zatvorenoj medicinskoj ustanovi? Ovako je on obican, slobodan covek kao vi ili ja i nemamo zakonsko pravo da pratimo njegovo kretanje, da objavljujemo njegove slike itd... Dakle, pravo pitanje je pravosudje i pravi krivci su sudije u tom nasem nakaradnom pravosudju... Da ne pricamo sada o korupciji i o drugim slucajevima, da ne sirimo temu sa ove situacije...
    (sofronije, 29. septembar 2022 21:23)

    # Link komentara

  2. Nemamo mi za to institucije...Danas sam videla nekoliko morbidnih događaja iz naših osnovnih škola....Evo samo jedan naslov: "STAVILI PRVAKU GLAVU U WC ŠOLJU I MLATILI GA O ZID Tri starija učenika brutalno napala dečaka u Kaluđerici...U Osnovnoj školi "Miloje Vasić" "! Večeras u Borči auto zgazio devojku (17g) na pešačkom prelazu....Čovek od 35 g svojim auto preprečio put drugom autu na prometnoj ulici u Beogradu, izašao iz kola i tukao vozača dugih kola, polomio mu vilicu i prste....sve vesti od danas. Kad Srbijom 32 g kulja NASILJE, MRŽNJA, NETOLERANCIJA kao stil života.... Vlast 32 g se bavi samo time KAKO DA SAČUVA VLAST....narod je pustila niz vodu.
    (natalija, 28. septembar 2022 23:03)

    # Link komentara

  3. Niko !!!
    (Mirta, 28. septembar 2022 22:41)

    # Link komentara

  4. meni je najgore što je Informer objavio intervju sa tim prestupnikom gde se ženama kaže da ćute i trpe a posle se Vučićević žali što ga napadaju, ovde izgleda nema dna, samo dublje padamo
    (epsko lirski segment, 28. septembar 2022 19:51)

    # Link komentara

  5. Pa sto da se kontrolisu ako su odsluzili?
    (Borivoje Surdilovic, 28. septembar 2022 15:22)

    # Link komentara

  6. Da se uvede obavezno javni registar za silovatelje a posebno sa pedofile koji bi sadržavao: ime i prezime, datum rodjenja, fotografiju koju bi bivši osudjenik morao da dostavlja svake godine i adresu. Naravno doživotno im zabraniti pristup bilo kojoj drušvenoj mreži, bazenima, kupalištima, igralištima, školama,koncertima, klubovima i slično.
    (Iluminat, 28. septembar 2022 15:21)

    # Link komentara

  7. "Ukoliko iz srpskog zatvora izađe osuđeni silovatelj, ali punoletne žrtve - on je slobodan čovek"
    « U poruci je pisalo da je osuđeni silovatelj nedavno izašao iz zatvora, da se kao beskućnik skriva u nekom od podruma zgrade i da se očekuje da će ponoviti zločin, ali da policija nema pravni osnov da ga drži pod nadzorom. »

    Da li se slazete da je ovo UZASNO ?
    Koja je razlika izmedju zene od 17 i 18? Dan dva pre i posle rodjendana?

    Kad citate neke grozne tekstove o muskom nasilju nad zenama, nemojte da ih shvatate licno ako ste normalan covek. Zenama (svih uzrasta), uopste slabijima je potrebna podrska i pomoc vas normalnih.

    Kao devojcica sam dozivela seksualno nasilje (ne « klasicno” silovaje) od strane jednog kucnog prijatelja. Nisam imala pojma sta mi se desava, osim da je nesto strasno i da je sramota. I celog zivota NIKOME nisam nista rekla, ali to je svakodnevno sa mnom.

    Bliska prijateljica je bila silovana kad smo bile u ranim dvadesetim. Sad nam je skoro pedeset, NIKADA se nije zapravo oporavila.

    Bas me briga kako je u drugim zemljama, boje ili gore. Mi zivimo OVDE i moramo nesto da promenimo. Najveci broj seksualnih predatora nije poremecen vec samo koristi priliku, to sto se zena (ili decak, odrasle muskarce retko ko napada) nasla sama i nezasticena na nekom mestu i sto su nasa policija i sudstvo takvi kakvi su. Pomenutoj prijateljici su SVI od doktora do policajca rekli da se ne muci dzabe nekim tuzbama i da je jos "dobro prosla".
    Toliko.
    (Sanja, 28. septembar 2022 11:35)

    # Link komentara