1. Нека ми неко наведе само једног Руса или тзв Украјинца који је тада био на власти и у једној месној заједници у целом СССРу. Само једног. А имена креатора погрешне и намерне политике знамо . То су саплеменици данашњег председника Украјине и оне која хоће да уништи Белорусију.
    (Сеновић, 28. novembar 2021 14:32)

    # Link komentara

  2. a kapitalizam u svom početku akumulacije kapitala je bio med i mleko za one koji su ga , radeći, podizali... ima to kod Marksa i Engelsa zapisano
    (buđa, 28. novembar 2021 09:56)

    # Link komentara

  3. @zox
    Tada Rusijom nisu vladali Rusi. Bilo je to vreme sovjeta i raznih staljina, trockih, lenjina i ostalih komunista
    (Hollandjanin, 28. novembar 2021 07:48)

    # Link komentara

  4. ovo je grozno
    (mico лозница, 28. novembar 2021 05:47)

    # Link komentara

  5. Ono sto mene licno fascinira je da jos uvek postoje prilicno inteligentni ljudi koji jos uvek naivno veruju da je jednu takvu utopijsku ideologiju kao sto je komunizam moguce danas sprovesti u praksi. Super stvar, ali to ce mozda biti moguce daljom evolucijom covecanstva za kojih nekoliko stotina hiljada ili miliona godina, pod uslovom da tada sami sebe ne unistimo. Ocigledno rodonacelnici takvih ideja pojma nisu imali o realnosti. Sasvim logicno i ocekivano desila se katastrofa, koja je unistila mnogo zivota, a to smo svi mi i kod nas osetili na svojoj kozi, narocito ovi malo stariji. Mi smo morali zahvaljujuci tom eksperimetnu da se vracamo 100 godina u proslost i trenutno se ponovo nalazimo u ranoj fazi kapitalizma. Ljudska glupost stvarno nema granica.
    (glupost, 28. novembar 2021 05:37)

    # Link komentara

  6. Komunizam!
    (Ivandzz, 28. novembar 2021 00:17)

    # Link komentara

  7. Ideologija "socijalne pravde" da dovede do toga!? Nemoguće...
    (Jr, 27. novembar 2021 23:45)

    # Link komentara

  8. Komunisti su teška tragedija za mnoge narode. I u Jugoslaviji su komunisti oduzimali hranu seljacima i nije ih bilo briga ima li seljak za prehraniti svoju djecu. Zbog toga je vladala glad posebno u krajevima gdje je zemlja slabo rodna, suha a radilo se sve na ruke. Otimali su takvim ljudima njihovu krvavu muku i bilo je gladi. Otimali su da bi dijelili partiji i svojim ljudima po gradovima. Zime su bile duge i hladne pa seljaci nisu imali ni hrane za stoku i desavalo se da stoka ugiba prije nego se otopi snjieg i pojavi trava. Djeca su masovno umirala, umirako je oko 50% rodene djece od neuhranjenosti, od običnih zaraznih bolesti, prehlada, zapaljenja pluča, hladnoće, ozeblina, slabosti i nikakve skrbi. Bez prikladne odjeće i obuće, bez hrane, bez uslova za spavanje i higijenu a država ne da nije pomagala nego je još otimala i ono šta su teškom mukom svojim rukama uradili. Vratilo im se kad tad za surovost i zločine koje su provodili nad stanovništvom. Odvodili su nevine ljude i ubijali bez da se zna grob.
    (gdje su komunisti tamo je teror, 27. novembar 2021 21:04)

    # Link komentara

  9. Daleko bila Rusija i ruska pomoc, kod njih je ugnjetavacki mentalitet vlasti duboko ukorenjen.
    Daleko im lepa kuća!!!
    (zox, 27. novembar 2021 19:44)

    # Link komentara