1. Ja pročitah u nekom članku u ovim istim novinama da je inspiracija za James Bond bio neki naš lik. Kad sad ovaj rose beef
    (Roćevac, 15. jun 2021 22:22)

    # Link komentara

  2. Ponekad licne simpatije i relacije pomere tas na vagi. Tako i ovaj gospodin , koji je imao vise razumevanja za Tita nego za Drazu , svojim izvestajima je doprineo tome da englezi zdusno podrze i naoruzaju partizane 1943 godine. Uniforme , oruzje , municija , minobacaci i sl. Treba reci da su i nesrecni cetnici bez jakog komandanta bili sve samo ne disciplinovana i organizovana vojska , vec je svako od lokalnih cetnickih komandanta radio po svom nahodjenju . Ironija svega , je da su srbi doveli na vlast hrvata ( ili ko zna sta je bio ) Tita , tako sto su bili najbrojniji u partizanima. Englezi su misiju kod Tita pazljivo sastavili , tu je bio Cercilov sin Randolf uz gore pomenutog Meklejna. Englezi , i dan danas spletkare i podmecu klip u tockove nama zbog svojih interesa. I tako vec 150 godina. Kad vidis dve ribice na dnu mora da se svadjaju , znaj englezi su blizu ( M.Gandi ) Sve receno.
    (RCZ, 15. jun 2021 18:28)

    # Link komentara

  3. U Britanskoj vojnoobaveštajnoj službi bili su i ruski agenti, takozvana Petorka sa Kembridža, koja je osim obaveštajnog delovala i kontraobaveštajno. Tokom rata je po direktivi iz Moskve, preko regionalnog centra za Južnu Evropu sa sedištem u Kairu, koji je bio zadužen za vezu, umanjivala ili pripisivala komunistima akcije koje je JVUO vršila na teritoriji Jugoslavije. Diverzije na prugama, mostovima, lokomotivama i vagonima, brodovima... Meklejn je i posle rata bio čest gost Josipa Broza.
    (Pera Realno, 15. jun 2021 17:34)

    # Link komentara

  4. Inspiracija za Džejms Bonda je bio Dušan Popov. Gospodin iz teksta je takođe bio dvostruki špijun, ali sovjetski, zato je i falsifikovao izveštaje sa terena u kojima je veličao komuniste.
    (Aki, 15. jun 2021 17:28)

    # Link komentara

  5. Drza je izgubio podrsku u narodu, rasuli su se u sest frakcija, svak je vodila politiku i rat za sebe, zato su podrzali partizane , koji su u velikoj vecini bili Srbi!
    (Brajan, 15. jun 2021 14:48)

    # Link komentara

  6. Sve sto je uradio bilo je lose po Srbe.
    (The Who, 15. jun 2021 12:36)

    # Link komentara

  7. То што је Меклин учинио био је почетак краја Југославије.
    Да није доведен ЈБТ на власт Југославије би и данас постојала.
    (НБ, 15. jun 2021 11:05)

    # Link komentara