Rusija, Drugi svetski rat i Dan pobede: Putin osudio povratak "nacističkih, rasističkih i rusofobnih" ideologija u svetu

Ruski predsednik Vladimir Putin govorio je na paradi povodom Dana pobede na Crvenom trgu u Moskvi i ponovio pokušaje nekih snaga da prepišu istoriju. Ne precizirajući o kome se radi, govorio je protiv onih koji pokušavaju da vrate naccističku ideologiju u svetu.

Izvor: BBC
Pošaljite komentar
  1. I u Srbiji vlast slavila dan pobede. Inače vlast 365 danu u godini svaki dan OBELEŽAVA: pobede, pogibije, parastosi, kandila sveće, svaki dan u godini 365 dana smo bili za 200 g u nekim ratovima. Za 200 g nove državnosti Srbija još nije stala na dve noge, još nije ljucki ni postala država, malo dete od 2 godine (zavisi od drugih) i umesto da odraste (razvije društvo, infrastrukturu, privredu, dostigne znanja koja su nastala stotinama godina pre) ona je išla iz RATA u RAT. Ajte srbi u PRVE REDOVE, ispravljajte "krive drine velikih sila" e sad budite, četnici, e sad budite komunisti, e sad budite antiglobalisti.... nestašmo kao narod načisto.
    (natalija, 9. maj 2021 22:24)

    # Link komentara

  2. Da li se neko iz Rusiji ikada izvinio Poljskoj za dogovoreni napad sa Hitlerom i okupaciju polovine Poljske. Takodje i za masovne zloxine nad poljacime koje su zarobili i koji su streljani - najpoznatije stratiste Katinska suma. Nacistima je sudjeno za zlocine.
    (Zika., 9. maj 2021 20:54)

    # Link komentara

  3. Hajde? A da vratiš Finskoj Kareliju koju ste im oteli i pre nego što su vas nemci napali? Ničim izazvani. A da vratiš Kaliingrad koji pripada Evropi a ne Rusiji? A da priznaš da ste okupirali, a ne oslobodili celu Istočnu Evropu? U kojoj ste to zemlji organizovali izbore za vlast, nakon “oslobodjenja”? Rusija treba konačno da plati za sva nedela učinjena još od dolaska boljševika na vlast, kada ste skrenuli na mračnu stranu.
    (Los Angeles, 9. maj 2021 20:01)

    # Link komentara

  4. Vrati braći što si oteo.
    (Obren, 9. maj 2021 17:23)

    # Link komentara