1. A da je možda vrate u crkvu?


    Uostalom, stalno se pozivamo na "braću ruse", a upravo su oni u Prvom balkanskom ratu pripretili bugarima kad su krenuli na Carigrad, međutim nisu uspeli da probiju zadnju liniju odbrane na 20-ak kilometara od grada, ali da su uspeli da je probiju, Rusija bi se umešala u rat na strani Osmanskog carstva.

    Toliko o Rusiji, tek da se zna ko je jedan od krivaca što danas Turska ima deo teritorije u Evropi, a da su zaista hteli da budu na strani pravoslavaca, pomogli bi Balkansku ligu da se osmanlije u potpunosti isteraju iz Evrope i sada bi Aja Sofija ponovo bila pravoslavna crkva.

    Ali, ne zanima ruse pravoslavlje niti dobrobit naroda Balkana, njih samo zanimaju lični interesi, a tada su im interesi bili da Bosfor kontroliše Turska, jer su sa njom lako mogli da se dogovore, milom ili silom, isto kao što sada imaju dil iako su im turci oborili avion, jer im trenutno odgovara da Turska tera inat amerima.

    Rusiji sada odgovara i da se Srbija inati Zapadu, da ne zatvori nijedno poglavlje u pregovorima sa EU, da ne nađe nikakav dogovor sa albancima sa Kosova i Metohije. Ako nešto odgovara amerima, ne odgovara rusima, ako odgovara rusima, ne odgovara amerima, i tako u krug.

    A mi nikako da se opametimo, ostasmo sami na Balkanu da glumimo malu Rusiju i štitimo interese države koja preko 200 godina pokušava preko Balkana kontroliše Evropu (ruta ka Bliskom istoku), pošto to nije uspela preko Centralne Evrope.
    (Veliki brat, 2. jul 2020 22:55)

    # Link komentara