Više neće slati fotografije sa kamera na kućnu adresu – uništeni brakovi i poslovi

Ministarstvo je saopštilo da će vozačima koji budu uhvaćeni u prekoračenju brzine biti poslata samo kazna na njihovu adresu, piše DW.

Izvor: Blic
Podeli
Foto: Shutterstock/igorwheeler
Foto: Shutterstock/igorwheeler

Vlasti u Italiji će koristiti slike snimljene kamerama za prekoračenje brzine samo ako vozač uloži zvaničnu žalbu na kaznu. List Korijere dela sera objavio je da su uredbu odobrile italijanske službe za zaštitu podataka.

Novine su objavile da je bilo različitih izveštaja o neuspelim vezama, brakovima ili poslovnim dogovorima nakon što su fotografije kamera za brzinu otkrile nekoga u njihovom automobilu za koga se nije očekivalo da putuje sa njima.

Zamenik premijera i ministar saobraćaja Mateo Salvini je u više navrata kritikovao upotrebu kamera za kontrolu brzine za krivično gonjenje saobraćajnih prekršaja, tvrdeći da ih opštine koriste za ostvarivanje prihoda.

"Moramo spasiti živote prevencijom i kontrolom, ali i spasiti novčanike građana oslobađajući ih od anarhije kamera za kontrolu brzine", rekao je ministar saobraćaja Mateo Salvini, a prenosi Korijere dela sera.

Ministar je rekao da kamere za brzinu treba da ostanu u oblastima visokog rizika, uključujući u blizini škola i bolnica, "ali ne na putevima sa dve trake da bi oporezovali i uznemiravali vozače".

Prema nacrtu uredbe koju citira Korijere dela sera, kamere za kontrolu brzine moraju biti postavljene da bi se garantovala bezbednost i cirkulacija saobraćaja, a ne da bi se prikupljao novac za opštinska veća.

Italija ima oko 11.000 kamera za kontrolu brzine — više nego bilo koja druga država članica EU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 86 idi na stranu