Komšije vole "strujaše": Upotreba EV porasla za četvrtinu

Upotreba električnih automobilia u Rumuniji porasla je za 26 odsto tokom prošle godine, čime su takva vozila dostigla udeo na tržištu od 24 odsto u 2023. godini.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Shutterstock/buffaloboy
Foto: Shutterstock/buffaloboy

Tome je doprinela jedinstvena praksa korišćenja podataka tako što podstiče povećanje interesovanja korisnika za takva vozila, rekao je konsultant iz kompanije EI Rumunija Mihaj Dragiči, a preneo Agerpres.

"Budućnost e-mobilnosti zavisi od zajedničkog deljenja i standardizacije podataka", rekao je on.

Novi izveštaj, koji su izradili EI i evropsko telo za energetsku industriju Evroelektrik, istražuje kako će "deljenje podataka na nediskriminatoran i standardizovan način doprineti poboljšanju ukupnog iskustva potrošača električnih vozila".

Što se tiče optimizacije stanica za punjenje, njihova strateška lokacija obezbeđuje lak pristup i udobnost za korisnike električnih vozila, podstičući širenje njihovog usvajanja, navodi se u izveštaju.

EI ima preko 900 zaposlenih u Rumuniji i Moldaviji, koji nude, pored ostlaog, fiskalnu, pravnu i stratešku pomoć zainteresovanima. Ta kompanija za konsalting predviđa da će do 2030. godine u Evropi postojati više od 75 miliona električnih vozila, koja će putovati između različitih mreža za punjenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 86 idi na stranu