"Svi koji oklevaju da pređu na struju, upašće u veliku zamku"

Ako ne učestvujete u tome i mislite da možete da sačekate, a kupci su spremni na to...

Izvor: Revijahak
Podeli
Foto: Polestar promo
Foto: Polestar promo

Polestar, kao novi proizvođač električnih automobila, ne stoji dobro. Prodajni rezultati nisu spektakularni. Međutim, Tomas Ingenlat, generalni direktor Polestara, nedavno je tvrdio da je njegova kompanija zapravo u boljoj poziciji nego što to izgleda spolja.

Iako prodaja električnih vozila raste na globalnom nivou, trendovi i dalje nisu spektakularni, odnosno rast nije dovoljno veliki. Kao rezultat toga, kompanije koje su se posvetile potpunom prelasku na električna vozila nedavno su promenile svoj stav, odlučivši da se oslone i na modele sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem i na hibridne automobile, dok čekaju oporavak na tržištu električnih vozila.

Ingenlat tvrdi da ovi proizvođači automobila upadaju u zamku.

"Neverovatna je pretnja i opasnost ako ne prihvatite buduće inovacije i ne verujete u ovu tehnologiju – električne pogone, inovacije u tehnologiji baterija, inovacije u savremenoj elektronici i softveru", rekao je on za britanski Telegraf.

"Ako ne učestvujete u tome i mislite da možete da sačekate, a kupci su spremni na to, to je velika zamka. To je neverovatna prilika za Polestar jer zaista nema toliko konkurencije u tom sektoru automobila vrhunskih performansi", rekao je Ingenlat.

Da li je u pravu on ili su u pravu oni koji čekaju, vreme će pokazati, a vreme je zaista novac u auto-industriji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 86 idi na stranu