Prve fotografije: Osveženi Hyundai Ioniq 5 FOTO

Hyundai Ioniq 5 sam po sebi već izgleda kao koncept, iako se proizvodi već tri godine. Međutim, iz južnokorejske kompanije su odlučili da ga ipak malo osveže.

Izvor: B92
Podeli
Hyundai Ioniq 5 N Line (Foto: Hyundai)
Hyundai Ioniq 5 N Line (Foto: Hyundai)

Ioniq 5 N Line služiće kao "most" između običnog Ioniq 5 i snažnijeg N modela. Ovo je nastavak strategije brenda, prema kojoj daju nešto "sportskiji" izgled svojim SUS automobilima, bez povećanja performansi.

Foto: Hyundai
Foto: Hyundai

U ovom slučaju, to znači različite branike, 20-inčne točkove i svež dizajn, ali i običan Ioniq 5 će dobiti svoju dozu kozmetičkih izmena. Širina, visina i osovine ostaju isti, ali je ovaj EV nešto duži (20 mm) i zadnji spojler mu je širi za 50 mm.

Foto: Hyundai
Foto: Hyundai

Enterijer je sličan kao i kod prethodnika, ali osveženi Ioniq 5 ima dodatne dugmiće koji služe kao prečice za funkcije koje se često koriste. Tu je, npr, red dugmića za uključivanje grejanja sedišta i volana, kao i za Parking assist funkciju.

Foto: Hyundai
Foto: Hyundai

Za Ioniq 5 je dodata i veća baterija - 84 kWh u odnosi na 77.4 kWh, što znači i veći domet (trenutno, "stari" Ioniq 5 ima domet oko 500 kilometara).

Kada je u pitanju N Line verzija, tu su dodaci u vidu sportskih sedišta prošivenih crvenim koncem, a izmenjeni su i izgledi instrument-table i volana.

Osveženi Ioniq 5 i Ioniq 5 N line biće u prodaji već ovog meseca u Južnoj Koreji, dok se očekuje da će na ostala tržišta stići kasnije tokom godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 86 idi na stranu