Francuz mali, ali hrabar: Šta Renault kaže o dvoboju EV-SUS motori?

Sve više brendova stoji na klackalici - da li da nastave sa proizvodnjom SUS automobila, ili da se potpuno posvete električnim vozilima. Iz ove dileme nije izuzet ni Renault, ali je šef te marke rekao kakvo je njihovo stanovište.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Renault
Foto: Renault

Kako je otkrio Fabris Kamboliv, Reanult će nastaviti da ima SUS automobile u svojoj ponudi bar još tokom sledeće decenije, a istovremeno će se truditi da svojim kupcima ponude i zanimljiva elektrifikovana vozila.

Renault je i inače bio oprezan u najavama velike tranzicije na baterije. Pre godinu i po dana, šef grupe Luka de Meo je rekao da će možda do kraja decenije Renault preći na 100% električna vozila, ali je ostavio prostora da će to "zavisiti od tržišta".

"Za mene, ne pravi se pitanje da li ćemo preći samo na EV tokom 2030-ih. Pratićemo trendove kompetitivnim ponudama, i to na oba koloseka (SUS i EV)", rekao je Kamboliv za Automotive News Europe.

Ovo znači da će se, kao što je već i najavljeno, Renault na tržištu takmičiti novim električnim Renault 5 modelom sa jedne, odnosno Renault Clio modelom sa SUS pogonom sa druge strane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 86 idi na stranu