Panda postala Pandina: Unapređena i garantovana još tri godine FOTO/VIDEO

Dok čekamo julski debi Pande sledeće generacije, Fiat je predstavio Pandinu – novu verziju postojećeg modela unapređenu ADAS paketom i digitalnom instrument tablom.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Fiat
Foto: Fiat

Pored toga, italijanski brend je potvrdio da će Panda nastaviti da se proizvodi u mestu Pomiljano d'Arko bar do 2027. godine.

Fiat Pandina je najnovija varijanta Pande treće generacije koja je uglavnom nepromenjena od svog debija 2011. Tokom godina, ovaj gradski automobil je dobio blagu hibridnu tehnologiju, poboljšani infotainment sistem i novu opremu, ali najnovije ažuriranje je fokusirano na dodavanje tehničkih i bezbednosnih funkcija.

Foto: Fiat
Foto: Fiat

Pandina je nazvana "najbezbednija Panda ikada", ali je u pitanju zapravo osnovni ADAS paket, kako to zahtevaju bezbednosni propisi Evropske unije.

Foto: Fiat
Foto: Fiat

Standardna oprema uključuje napredni sistem kočenja u slučaju nužde, pomoć pri održavanju trake, detekciju pospanosti vozača i prepoznavanje saobraćajnih znakova, što je omogućeno novom kamerom na vetrobranskom staklu.

Njima se pridružuju automatska duga svetla, tempomat, zadnji parking senzori i ukupno šest vazdušnih jastuka.

Foto: Fiat
Foto: Fiat

Unutrašnjost Pandine je nadograđena novom digitalnom instrument tablom koja ima tri različita grafička režima. Ovo je kombinovano sa infotainment ekranom (7 inča), belom maskom na instrument tabli i malo redizajniranim volanom.

Foto: Fiat
Foto: Fiat

Prodaja nove Fiat Pandine počeće na glavnim evropskim tržištima u leto 2024, što se poklapa sa debijem sledeće generacije. Ovo bi mogao biti razlog zašto je Fiat izabrao novo ime za stari model, kako bi oba mogla da postoje istovremeno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 86 idi na stranu