Renault potvrdio: Počeli pregovori sa Volkswagenom

Razgovara se i sa drugim potencijalnim partnerima.

Izvor: Revijahak
Podeli
Foto: Renault promo
Foto: Renault promo

Vesti iz automobilske industrije danas sustižu jedna drugu velikom brzinom. Ceo sektor se ljulja na nemirnom moru, a ko će iz bure tržišnih odnosa izaći kao preživeli, teško je reći.

Cilj je smanjenje troškova i konkurencija jeftinoj kineskoj proizvodnji. Stoga ne iznenađuje vest da je Renault potvrdio da je u pregovorima sa Volkswagenom o partnerstvu na električnom mini automobilu za evropsko tržište, piše Automotive News Europe.

Renault je u pregovorima sa VW-om o malom električnom vozilu, rekao je izvršni direktor ovog proizvođača, Luka de Meo, na sajmu automobila u Ženevi.

De Meo je takođe rekao da razgovara sa drugim potencijalnim partnerima, ne imenujući ih.

"Otvoren sam za svakoga ko želi da uskoči. Imamo proizvodne kapacitete. Imamo platformu. Znamo kako to da uradimo", rekao je on.

Evropski proizvođači automobila žure da ponude električna vozila po ceni sličnoj modelima sa SUS motorima kako bi izvegli poraz od kineskih automobilskih kompanija koje preplavljuju evropsko tržište jeftinim električnim vozilima.

Renault je u novembru najavio da će lansirati električni mini automobil Twingo već 2026. sa ciljnom cenom manjom od 20.000 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 103 idi na stranu