Stiže novi najveći Audi, šta možemo da očekujemo od Q9 FOTO

Najveći Audijev SUV na tržištu će se suprotstaviti BMW-u X7.

Izvor: B92
Podeli
Nezvanični render: Kolesa.ru
Nezvanični render: Kolesa.ru

Audi Q9 je sve bliže realizaciji. Nemački proizvođač planira da ga predstavi već sledeće godine kao najjači adut u domenu luksuznih SUV vozila, gde trenutno BMW X7 i Mercedes GLS uzimaju najveći deo kolača.

Audi će ovde primeniti dobro poznati recept, koji uključuje i dodatne centimetre, kako na spoljašnjim dimenzijama, tako i kada je u pitanju veličina prednje maske.

U očekivanju zvaničnih detalja o dizajnu novog SUV-a, prenosimo vam dizajnerski predlog Nikite Čujka sa portala Kolesa.ru, nastao na osnovu "špijunskih" snimaka prototipa.

Nezvanični render: Kolesa.ru
Nezvanični render: Kolesa.ru

Sudeći prema spekulativnim renderima, za koje se Čujko specijalizovao proteklih godina, iako ogromna, Audijeva rešetka izgleda nenametljivo u poređenju sa masivnim bubrezima BMW-a.

Sa prednje strane, novina će biti dvodelna svetla, dok će pozadi dominirati naglašeni bokovi, praćeni padajućom linijom krova. Poseban pečat dizajnu zadnjeg dela vozila daće tanka stop svetla, međusobno povezana svetlosnom trakom.

Najveća nepoznanica se krije ispod poklopca motora. Pominje se "laki" hibrid, kao i najmanje jedan plug-in hibrid. U samom vrhu, po performansama, to bi lako mogla biti verzija koju pokreće Audi SQ8, što znači moćni 4.0 V8 tvin-turbo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 103 idi na stranu