Huawei prikazao autonomno parkiranje za Luxeed S7 VIDEO

Prilikom nedavne konferencije za medije, Huawei je predstavio funkciju autonomnog parkiranja koju ima njihov novi Luxeed S7.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Luxeed Promo
Foto: Luxeed Promo

Ova funkcija omogućava vozaču da izađe iz automobila, odnosno da prepusti mašini da sama "ode na svoje mesto" i parkira se.

Autonomno ponašanje vozila uključuje to da automobil može da prati put, aktivira signalizaciju za skretanje, kao i da može da reaguje u slučaju nepredviđenog "iskakanja" pešaka i da zaobilazi druga vozila.

U ovom režimu, kada su povoljni uslovi na putu, Luxeed S7 ide brzinom od 20 km/h, a kada stigne do željenog parking mesta, sam stane, i to je to, kako objašnjava Gizmochina na osnovu izveštaja sa konferencije.

Vozači imaju i opciju da pozovu svoj automobil pomoću jednostavne komande na njihovom mobilnom telefonu, a u tom slučaju Luxeed S7 će sam doći do onog ko ga je pozvao, prateći signal.

Podsetimo, ovo je prvi "Huawei na četiri točka", a sa cenom od 33.000 evra u Kini, u rangu je Teslinog Modela 3, iako je za klasu veći od njega.

Ponuda se sastoji od dve verzije, jedne sa pogonom na zadnje točkove od 288 KS (215 kW) i druge sa pogonom na sve točkove koja raspolaže sea 489 KS (365 kW) i može da ubrza od 0 do 100 km/h za 3,3 sekunde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 88 idi na stranu