Evolucija na japanski način: Kako će izgledati novi Suzuki Swift FOTO

Japanski proizvođač najavljuje novu generaciju popularnog malog gradskog automobila istoimenim konceptom.

Podeli
Foto: Suzuki promo
Foto: Suzuki promo

Suzuki Swift treće generacije predstavljen je krajem 2016. i skoro je napunio sedam godina To je otprilike prosečni životni ciklus savremenog modela, tako da ne čudi što japanska kompanija već uveliko sprema naslednika.

Pre nego što se to desi, danas je predstavljen koncept budućeg produkcijskog modela, uoči njegovog zvaničnog debija krajem meseca na manifestaciji Japan Mobility Show, koja će se održati u Tokiju. Za sada je objavljena samo jedna fotografija ovog vozila. Možda je formalno označen kao konceptni automobil, ali stiče se utisak da se budući proizvodni model neće puno razlikovati.

Suzuki Swift Concept već na prvi pogled izgleda prepoznatljivo, a ipak postoje brojne promene koje vredi istaći. Za početak, ručke na zadnjim vratima više nisu postavljene visoko, pored C-stuba, već su premeštene na svoje uobičajeno mesto.

Sa strane se primećuje malo fiksno staklo na zadnjim vratima koje ranije nije postojalo, dok se nova uvučena linija na karoseriji, odmah iznad kvaka, proteže čitavom dužinom vozila, da bi se na prednjoj strani nadovezala na donju ivicu haube.

Takođe se vidi oznaka "Hybrid" na prednjem blatobranu, kao i kamera postavljena na dnu kućišta spoljnih retrovizora.

Prednja maska više izgleda kao fejslift akzuelnog modela, a ne kao da je u pitanju potpuno nova generacija. Ima osveženu malu rešetku sa radarskim senzorom na vrhu. Ova nova maska više ne sadrži Suzuki značku jer se korporativni logo sada nalazi iznad nje.

Vidno kraća hauba deluje zaobljenije nego ranije, sudeći po obrisima, dok su farovi diskretno preoblikovani. Swift za 2024. i dalje ima odvojena svetla za maglu, a ne u sklopu glavnih farova, kao što je slučaj sa mnogim automobilima danas.

Nadamo se da Suzuki namerava da novi Swift ponudi i kupcima u Evropi, dok neki proizvođači, poput Forda, izlaze iz "B" segmenta.

VW grupa je saopštila da bi mogla da ukine modele Polo, Seat Ibiza i Škoda Fabia zbog strožih propisa o emisiji izduvnih gasova, ali je malo verovatno da će to sada biti slučaj zahvaljujući "razvodnjenim" Euro 7 propisima.

Japan Mobility Show 2023. počinje 25. oktobra pres danom, kada ćemo znati više detalja o ovom konceptu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 67 idi na stranu