U čast Panamericane: Predstavljen specijalni Porsche 718 Cayman GT4 RS

Specijalni Porsche 718 Cayman GT4 RS napravljen u saradnji sa TAG Heuerom i Porsche Latin America predstavljen je na Rennsport Reunion 7 tokom vikenda.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Porsche/Promo
Foto: Porsche/Promo

U pitanju je ekskluzivna "serija" od samo dva primerka. Ovi automobili su oživljeni kroz Porscheov program "Sonderwunsch" a inspirisani su izgledom dva 550 Coupe automobila koji su se takmičili u trci Carrera Panamericana 1953. godine.

Oba automobila su ofarbana u boju nazvanu Le Mans Silver Metallic, i dok jedan ima naslikano "152" na vratima i krovu, drugi ima broj "154". U pitanju su brojevi iz originalne trke.

Le Mans Silver Metallic boja je prvi put razvijena za 911 Carrera GTS Le Mans Centenaire Edition, kako bi se proslavila 100. godišnjica.

Dalje, ova dva automobila imaju logotip TAG Heuer u tamnoj nijansi sive na haubi, kao i motiv Pegasus u čast 550 Spidera koji je takođe učestvovao u Carrera Panamericana, prenosi Car Scoops.

Enterijer je presvučen kožom koja je u kontrastu sa onom na panelima vrata, instrument tablom i centralnom konzolom. Takođe, automobil ima šavove u bojama meksičke zastave na volanu i instrument tabli.

Najveći akcenat kada je kabina u pitanju je na TAG Heuer modulu na centralnoj konzoli, od satova sa leve i desne strane. Simbolika je u tome što je Jack Hauer predstavio originalni TAG Heuer Carrera Chronograph pre 60 godina, dajući mu ime po čuvenoj meksičkoj trci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 67 idi na stranu