Peugeot otkrio enterijer novog 3008 FOTO

Najveći deo table zauzima samostojeći panoramski ekran od 21 inča.

Podeli
Foto: Peugeot promo
Foto: Peugeot promo

Peugeot je jedan od prvih koji je digitalizovao kokpit i zadržao svoje prethodno rešenje "pogleda preko volana", koje pruža nešto drugačiju ergonomiju u automobilima ovog francuskog proizvođača.

Nova generacija i-Cockpita debitovaće već ove jeseni i to na novom, potpuno električnom 3008. Potom možemo očekivati primenu i u drugim modelima brenda.

Foto: Peugeot promo
Foto: Peugeot promo

Centralni deo novog sistema je samostojeći panoramski ekran od 21 inča koji kombinuje instrument tablu, head-up displej i ekran osetljiv na dodir u jednu celinu.

Ekran ima oslonac, a LED osvetljenje u njegovoj osnovi je postavljeno da stvara efekat lebdenja. Sa desne strane su kontrole osetljive na dodir za kontrolu klime, razna podešavanja i multimedijalni sistem.

Na centralnoj konzoli je još jedan ekran, koji sa 10 prečica za personalizaciju zamenjuje stare komande inspirisane prekidačima aviona.

Foto: Peugeot promo
Foto: Peugeot promo

Mali volan je zadržan. Ima dva kraka, dodatne kontrole osetljive na dodir sa "taktilnim efektom klika".

Posebno je impresivno rešenje centralne konzole u ​​dva nivoa, gornjem sa komandama i donjem, koji služi kao prostor za odlaganje manjih predmeta.

Foto: Peugeot promo
Foto: Peugeot promo

Komande automatskog menjača se nalazi na komandnoj tabli, odmah pored dugmeta za startovanje pogona.

Duh prethodnih generacija vidljiv je u detaljima, ali i u težnjama kompanije ​​da unutrašnjom dekoracijom i samim materijalima pruži vrhunski osećaj. Čini se da je ovoga puta uspeo u tome.

Kada je reč o spoljašnjosti vozila, Peugeot je do sada otkrio samo detalje "kamuflaže" koju su nosili prototipovi i potvrdio da će to biti SUV, verovatno sa naglašenim kupe oblikom.

Očekuje se da će koristiti noviju mehaničku platformu STLA Medium, a novi električni pogon će nuditi domet do 700 km.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 61 idi na stranu