Vratio se Fiat Topolino – cena nepoznata

Legendarno ime je ponovo ažurirano.

Podeli
Foto: Fiat
Foto: Fiat

Kao što je Citroen oživeo kultno ime Ami, tako je i Fijat vratio na scenu ime Topolino. I oba imena su korišćena za isti model – jeftin električni četvorotočkaš slatkog izgleda. Nakon Opela, Fijat je preuzeo koncept malog električnog automobila sa skromnom snagom i još skromnijim performansama.

Fijat 500, poznatiji kao Topolino, proizvodio se od 1936. do 1955. godine, i bio je jedan od najboljih gradskih automobila svog vremena. Novi Topolino ide potpuno drugačijim putem elektrifikacije i krajnjeg pojednostavljenja drumskog transporta.

Istovremeno, vizuelno je izmenjen napred, a sudeći po fotografijama, biće ponuđen po uzoru na Ami i u Bagi verziji bez vrata, ali sa platnenim krovom. Pošto Fijat ne govori o mehanici, jasno je da priča ostaje ista, a to znači baterija od 5,5 kVh i elektromotor od 8 KS. Performanse otkrivaju dva podatka, domet od 75 km i maksimalnu brzinu od 45 km/h.

Cena nije objavljena, ali očekujemo da se neće previše menjati. Pomalo neočekivano, uprkos činjenici da je proizveden pre mnogo decenija, original je i dalje jači i brži.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 61 idi na stranu