Stellantis punom parom radi na električnoj tranziciji

Stellantis, zajedno sa kompanijama TotalEnergies i Mercedes-Benz, danas je proslavio otvaranje giga-fabrike baterija kompanije Automotive Cells Company’s (ACC) u naselju Biji Berklo, u Duvrenu u Francuskoj, prvu od tri planirane u Evropi.

Podeli
Photo: Stellantis
Photo: Stellantis

Sa početnim kapacitetom proizvodne linije od 13 gigavat časova (GWh), koji će se povećati na 40 GWh do 2030. godine, ova fabrika će isporučivati litijum-jonske baterije visokih performansi, sa minimalnim otiskom CO2. Prva od tri evropske proizvodne jedinice na ovom mestu će početi da radi pre kraja 2023. godine.

Ova gigafabrika će doprineti cilju Stellantisa da do 2030. godine poveća kapacitet proizvodnje baterija na 250 GWh u Evropi, kao i da napreduje u svojoj misiji da obezbedi opsežnu ponudu baterijskih tehnologija koje podržavaju potrebe kupaca u celokupnom portfelju brendova Stellantisa. Stellantis će obezbediti oko 400 GWh kapaciteta do 2030. godine, zahvaljujući pet gigafabrika u Evropi i Severnoj Americi, kao i dodatnim ugovorima o snabdevanju.

„Na početku ovog partnerstva 2020. godine, dogovorili smo se o ambicioznom globalnom planu za razvoj baterija za električna vozila koji će biti porketač naše strategije elektrifikacije mobilnosti,“ izjavio je Carlos Tavares, izvršni direktor kompanije Stellantis. „Dok sprovodimo našu strategiju „Dare Forward 2030“ i sada težimo ostvarenju ambicioznog cilja postizanja nula neto emisija ugljenika do 2038. godine, Stellantis aktivno doprinosi evropskoj električnoj tranziciji sa najnaprednijim rešenjima za električna vozila i podržava ključnu ulogu Francuske u održivoj budućnosti. Želim da pohvalim sve saradnike u ACC, jer zajedno gradimo jaku koaliciju koja jača konkurentnost Evrope.“

Kompanija trenutno ima 24 BEV vozila na tržištu i planira da skoro udvostruči tu brojku na 47 do kraja 2024. godine. Stellantis cilja da do 2030. godine ima više od 75 BEV vozila širom sveta i globalnu prodaju BEV vozila od 5 miliona. Danas, Stellantis-ova električna vozila Peugeot e-208 i Fiat New 500 se nalaze među pet najprodavanijih u Francuskoj i među prvih 10 u Evropi.

Dok se hemija baterija neprestano razvija, Stellantis istražuje sve tehnologije kako bi zadovoljio raznovrsne potrebe široke baze svojih kupaca i osigurao čistu, sigurnu i pristupačnu mobilnost. Perspektivna inovativna rešenja poput tehnologije čvrstih elektrolita kompanije Factorial i litijum-sumpor baterija kompanije Lyten mogu pomoći u poboljšanju performansi vozila i iskustva kupaca, stvarajući održivije iskustvo električnih vozila za sve.

Pored proizvodnje baterija, Stellantis, ACC, Savez industrije metalurgije, država i region osnivaju Centar za obuku o baterijama u Duvrenu kao deo programa obuke i prekvalifikacije. Pomoću kursa od 400 sati, zaposleni u Stellantisu će steći nove veštine u proizvodnji baterija, pomažući regionu O de Frans da se takmiči u sektoru koji je ključan za električnu tranziciju. Do 2025. godine, najmanje 600 zaposlenih će se pridružiti fabrici za proizvodnju baterija.

Kao deo strateškog plana „Dare Forward 2030“, Stellantis je najavio planove da do 2030. godine postigne 100% prodaje putničkih električnih vozila na baterije (BEV) u Evropi i 50% prodaje putničkih vozila i lakih kamiona na baterije (BEV) u Sjedinjenim Američkim Državama. Stellantis je na putu da postane korporacija sa neto nultim emisijama ugljenika, uključujući sve oblasti, do 2038. godine, uz jednocifreni procenat kompenzacije preostalih emisija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 63 idi na stranu