Bentley ima novog šefa dizajna

Bentley je imenovao Robina Pejdža za svog novog šefa dizajna dok se Tobias Sulman sprema da napusti marku i traži druge mogućnosti, piše Autoblog.

Podeli
Foto: Bentley promo
Foto: Bentley promo

Pejdž je nedavno bio šef globalnog dizajna i korisničkog iskustva (UX) u Volvou, gde je bio odgovoran za oblikovanje električnih automobila švedskog brenda.

On je takođe bio šef dizajna enterijera u Bentleyu između 2001. i 2013. godine, nadgledajući modele kao što su Continental GT prve generacije i State Limousine.

Kada Pejdž zameni Sulmana 1. septembra, on će imati zadatak da oblikuje Bentley električne automobile, od kojih bi pet trebalo da bude lansirano za pet godina od 2025.

Pejdž mavodi: „Pošto sam 17 godina radio u Bentleyu, uvek sam imao jaku vezu sa brendom i pomno sam držao na oku njegovu evoluciju. „Vratiti se i imati priliku da pomognem u postavljanju jezika dizajna za prve Bentley BEV, redefinisanje pravila uz zadržavanje kontinuiteta u prošlosti i sadašnjosti, jeste izazov koji imam privilegiju da vodim.”

Predsednik i izvršni direktor Adrian Holmark rekao je za Pejdža: „On se pridružuje u vreme kada oblikujemo još veću priču dok ubrzavamo naš put ka potpunoj elektrifikaciji do 2030. godine. „Njegova prethodna iskustva iz inovativnog dizajna automobila, u kombinaciji sa snažnim razumevanjem brenda Bentley, znači da je savršeno pozicioniran da nam omogući da ostvarimo naše buduće ambicije kao lidera u održivoj luksuznoj mobilnosti.”

Holmark je nedavno otkrio Autocaru da će se Bentley električna paleta sastojati od automobila koje poznajemo danas – Flying Spur, Bentayga, Continental GT i GTC – plus novi model. Dodao je da će oni biti „lako prepoznatljivi“ dok se i dalje razvija jezik dizajna brenda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 63 idi na stranu