Porsche na "testu severnog jelena": Sjajno VIDEO

Iako je najmanji i najjeftiniji model u Porscheovoj gami, model je dovoljno dobar da bude uzor za znatno skuplje automobile.

Podeli
Foto: Porsche promo
Foto: Porsche promo

Istina, Porsche Boxster nije jeftin, ali su znatno skuplji automobili pali na testu izbegavanja losa. Test izbegavanja losa je jedan od testova koji mnogo govore o dinamici vožnje automobila, ali je i test kojeg se mnogi proizvođači plaše. Podsećanja radi, na testu koji je sproveo ovaj magazin, granica prolaznosti je 72 km/h.

Technicans World već dugo sprovodi testove, a sada je uzeo Boxster "pod nož". Pogledajte kako Porsche izvodi test iznenadne promene smera kao od šale. Roadster od 1.730 kg u slavljeničkom izdanju povodom 25. rođendana modela obavlja posao bez ikakve drame pri 75 km/h.

Test vozač je pokušao da ponovi isto pri 79 km/h i našao je samo efekat podupravljanja, ali i dalje u sigurnim granicama. A kada govorimo o bezbednosti, ovaj test pokazuje koliko mali sportski automobili mogu biti sigurni. Naravno, mislimo na aktivnu bezbednost i sposobnost izvođenja manevara koji će vas izvući iz opasne situacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 63 idi na stranu