Da li biste dali 18.000 evra za osnovnu Corsu? A 37.000 za električnu?

Opel je u četvrtak predstavio osveženu Corsu, ali umesto o dizajnu najviše se polemisalo o ceni ovog gradskog automobila.

Podeli
Foto: Opel promo
Foto: Opel promo

Nakon četiri godine, koliko je aktuelna Corsa u prodaji, Opel se odlučio za restilizaciju koja bi trebalo da ovaj model učini konkurentnim rivalima u narednom periodu.

I dok su se među ljubiteljima automobila, očekivano, koplja lomila oko novih stilskih rešenja, mnoge je šokirala cena. Doduše, informacije o cenema su za nemačko tržište, ali verujemo da neće biti mnogo odstupanja kada se osvežena Corsa nađe u prodaji i kod nas.

Naime, osnovna benzinska verzija u Nemačkoj košta od 18.500 evra, a električna Corsa čak 37.000 evra!

Iako smo svedoci da su cene novih (i polovnih) automobila drastično skočile u poslednje dve godine, i dalje nam je teško da poverujemo da jedan, pre svega gradski automobil košta preko 18.000 evra.

A šta tek reći o ceni električne verzije od 37.000 evra?! U mnogim zemljama, pa i kod nas, odobravaju se subvencije za ovu vrstu automobila, pa ipak, čak i uz umanjenje od 5.000 evra električna Corsa bi u Srbiji izašla na 32.000 evra.

Jasno je da su vremena povoljnih (jeftinih?) gradskih vozila nepovratno prošla, a ako je električna budućnost neminovnost, jedino možemo da se nadamo da će se cene autimobila na struju vremenom spustiti na prihvatljiviji nivo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 63 idi na stranu