Enterijer novog Porschea FOTO

Prodaja i samo poslovanje Porschea u ovom milenijumu, još od pojave prve generacije Cayennea, u velikoj meri se oslanjaju na segment SUV vozila.

Podeli
Foto: Porsche
Foto: Porsche

Stoga nije iznenađujuće što u Porsche-u poklanjaju veliku pažnju modelima sa povišenim nivoom. Kada je Cayenne u pitanju, vreme je za još jedan redizajn. Sada je fokus na unutrašnjosti, što bi na kraju trebalo da bude dovoljno da model zadrži tržišni nivo do dolaska potpuno novog električnog naslednika.

Svetska premijera nove modelne godine zakazana je za 18. april i tada ćemo prvi put moći da doživimo novi digitalni kokpit sa ekranom od 12,6 inča ispred vozača. Nudi sedam različitih konfiguracija, uključujući i jednu prilagođenu noćnoj vožnji.

U sredini je 12,3-inčni infotainment ekran u horizontalnoj orijentaciji. Porsche naglašava mogućnost korišćenja usluge Screenhits TV, kao i nove opcije interakcije, uključujući korišćenje Siri asistenta za pristup određenim funkcijama vozila. Ali ni to nije sve, jer se kao opcija nudi i treći ekran. Njegova dijagonala je 10,9 inča i postavljena je ispred vozača.

Foto: Porsche
Foto: Porsche

Omogućava korišćenje navigacije, tako da putnik može aktivno da učestvuje u vožnji do odredišta.Ekran ima filter koji sprečava vozača da prati šta putnik gleda kako mu dodatni sadržaji ne bi odvraćali pažnju sa puta.

Sve ovo omogućava Porsche-u da uvede novu generaciju interfejsa Porsche Driver Ekperience za upotrebu u vozilima. Zanimljivo je da i pored visoke tehnologije, Porše je zadržao niz analognih kontrola. Novo dugme za pokretanje motora je i dalje na levoj strani, kontrola menjača je minimizirana na desnoj strani, tako da je prostor na konzoli rezervisan za komande klima uređaja i dugme za jačinu zvuka.

Priču o unutrašnjosti zaključuje volan pozajmljen od modela 911. Na njemu su komande za izbor režima vožnje i dugme za upravljanje asistenčnim sistemima. Vredi napomenuti da je ugradnja nove opreme podrazumevala i novi dizajn strukture prednje armature, uključujući i ventilacione otvore. Na kraju, spomenimo veću snagu bežičnog punjenja mobilnih uređaja (15 V) i ugradnju više USB-C konektora.

Foto: Porsche
Foto: Porsche

Foto: Porsche
Foto: Porsche

Foto: Porsche
Foto: Porsche

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 65 idi na stranu