Šta može da se pazari na sajmu za manje od 15.000 evra FOTO

Organizatori su uoči sajma najavili da specijalnih popusta neće biti, pa ne očekujte da ćete na ovogodišnjem sajmu uštedeti ako kupujete automobil.

Podeli
Foto: B92/NĆ
Foto: B92/NĆ

Sajam automobila u Beogradu ranije je bio prilika da kupci koji planiraju da pazare novi automobil dobiju vozilo po nižoj ceni ili povoljnijim uslovima kreditiranja.

Ove godine, barem zvanično, specijalnih popusta nema, jer ni prodavci nemaju mnogo automobila na lageru, kao što je to bilo nekada.

Već na prošlogodišnjem sajmu, koji je zbog pandemije održan u nesvakidašnjem terminu u maju 2022, moglo se videti da su dani pristupačnih automobila odbrojani. Čak i mali gradski modeli uveliko su premašili cenu od 10, pa i 15 hiljada evra.

Foto: B92/NĆ
Foto: B92/NĆ

Ove godine je taj trend još uočljiviji. Praktično, na sajmom sajmu gotovo da nema automobila koji košta ispod 15.000 evra. Izuzetak je Fiat Panda, sa cenom od 12.950 evra.

Primerak koji je izložen na štandu italijanskog proizvođača u hali 1 ima "laki" (BSG) hibridni pogon, a pokreće ga 1.0 litarski 3-cilindarski benzinac sa 70 KS (51 kW) i 90 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Snaga se prenosi na prednje točkove preko 6-brzinskog manuelnog menjača. Prema fabričkim podacima, auto u proseku troši 4,6 litara benzina na 100 km, а homologovan je za prevoz 4 osobe, što znači da pozadi mogu da se voze dva pztnika (toliko je i sigurnosnih pojaseva).

Foto: B92/NĆ
Foto: B92/NĆ

Posetioci (i potencijalni kupci), na ovogodišnjem sajmu će naići na još poneki modele čija je početna cena ispod 15.000 evra, ali takve možete da nabrojite na prste jedne ruke.

Međutim, reč je o bazičnim verzijama, koje nisu izložene na štandovima, već su dostupne za naručivanje.

Među njima je i još jedan popularni Fiatov model, maleni 500, koji je već godinama u vrhu prodaje u svojoj klasi u Evropi.

Osnovni Fiat 500 košta od 13.500 evra, ali takav primerak nije izložen na štandu u hali 1. Auto sa fotografije koji ima istu motorizaciju kao pomenuta Panda košta preko 16.000 evra.

Foto: B92/NĆ
Foto: B92/NĆ

Među "jeftinim" automobilima na sajmu je i Suzuki Ignis. Ovaj mali gradski automobil košta od 14.600 evra, ali za izloženi primerak treba izdvojiti čak 18.000 evra.

Inače, prema našem mišljenju, Suzuki na svom štadnu ima još nekoliko pristupačnih modela, ako se gleda ono što se dobija za uloženi novac.

Foto: B92/NĆ
Foto: B92/NĆ

Mali Suzuki zaokružuje listu automobila do 15.000 evra.

Ali ako ste spremni da potrošite malo više novca, u ponudi su i Dacia Sandero Stepway i Renault Clio (oba od 15.490 evra), kao i Citroen C3 (bazični model 15.540 evra).

Ipak, izloženi primerci ovih automobila na sajmu znatno premašuju te cene.

Foto: B92/NĆ
Foto: B92/NĆ

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 67 idi na stranu