Alfa najavljuje pet ključnih modela

Stariji potpredsednik i šef Alfa Romea Severne Amerike Lari Dominik je u razgovoru sa predstavnicima medija otkrio neke detalje u vezi ponude ove marke u bliskoj budućnosti.

Podeli
Foto: B92/NĆ
Foto: B92/NĆ

Italijanski brend će proširiti svoju ponudu, ali ne previše. Alfa Romeo će na kraju imati pet ključnih modela. Imaće dva modela u C-segmentu (veličina modela Tonale), dva modela u D-segmentu (veličina Giulia/Stelvio) i jednan model u E-segmentu (veći od Giulia/Stelvio modela).

Dominik je rekao da će drugo vozilo C segmenta nešto drugačiji od Tonalea, iako nije želeo da kaže da li će to možda biti limuzina, neka vrsta hečbeka ili SUV nalik kupeu.

Bio je još neodređeniji u vezi vozila E-segmenta. S obzirom na tržište, neka vrsta SUV-a bi izgledala najverovatnije. Kao što je ranije objavljeno, ovaj model E-segmenta stiže 2027. godine sa širokim spektrom električnih pogona od 300 do 1.000 konjskih snaga.

Svi ovi novi modeli će biti potpuno električni. To uključuje i modele Giulia i Stelvio sledeće generacije. Tonale još uvek neće biti potpuno električan, ali je izvesno da će to biti model nove generacije.

Očigledno je ovih pet segmenata ograničenje za Alfu za sada. Dominik je rekao da će ti modeli pokriti više od 80 odsto premijum kupaca, a Alfa se trudi da bude "efikasna" u tome kako pokriva tržište. Zato se ne očekuje bezbroj stilova karoserije i niša kao kod nemačkih brendova BMW i Mercedes.

Postoji jedan mogući izuzetak, a to je sportski automobil. Dominik je rekao da su uvek zainteresovani za sportski automobil. Verovatno će međutim to biti samo automobili ograničene proizvodnje koji se mogu brzo rasprodati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 65 idi na stranu