Neko je Toyotu Yaris platio 140.000 dolara

Radi se o specijalnoj i strogo limitiranoj seriji

Podeli
Photo: Toyota
Photo: Toyota

Svih 500 primeraka GRMN Yarisa je namenjeno japanskom tržištu, a jedan se našao na aukciji.

Toyota GR Yaris je jedan od najboljih sportskih automobila unazad nekoliko godina i verovatno jedini koji dolazi u pakovanju gradskog kompakta. Međutim, Toyota tu nije stala pa je pre godinu dana predstavila specijalnu verziju, GRMN Yaris, podseća Index.hr.

Specijalna serija GRMN (Gazoo Racing, tuned by the Masters of Nurburgring) ponuđena je u kombinaciji s jednim od dva paketa, Circuit i Rally, a cena automobila na japanskom tržištu je oko 65.000 USD. Kako saznaje Drive, jedan primerak s paketom Circuit pojavio se na aukciji, a prodat je po neverovatnoj ceni od 139.500 USD.

Podsetimo, GRMN izdanje ima brojne modifikacije. Uklonjena su zadnja sedišta, prednji poklopac je od karbona, Circuit paket je postavljen na 18-inčne BBS naplatke, a uz neke karoserijske prerade poput većih pragova i prednjeg branika dobija zadnje krilo od karbona. Takođe, 20 kg je lakši od standardnog GR-a.

1.6 turbo trocilindraš razvija istu snagu, ali je obrtni moment podignut s 370 na 390 Nm. Ručni menjač sa šest stepeni prenosa ima nešto promenjene prenosne odnose, a mehanički diferencijal s delimičnim proklizavanjem je ugrađen napred i pozadi. Konkretni primerak s aukcije je bio u Matte Steel sivoj boji koju će dobiti samo 50 primeraka. Prešao je samo 66 km.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 65 idi na stranu