KTM proslavio jubilej: 1.000.000

Pierer Mobility je saopštio da je proizveden milioniti KTM motocikl!

Podeli
Photo: KTM
Photo: KTM

Jubilarni primerak austrijskog brenda proizveden je u Indiji, što ukazuje na značaj njegove veze sa kompanijom Bajaj Auto, koja traje više od 15 godina, piše Moto-berza.

Razumljivo, 1.000.000 motocikl s oznakom „KTM“ nije bio model visokih performansi, već je bio KTM 390 Adventure. Napravljen je u fabrici Bajaj Auto u Puneu, u Indiji. U ovog pogononu se proizvode KTM modeli kubikaže od 125 do 390 kubika, kao i ekvivalentni Huskvarna modele, a radi od 2011. godine. Pune se smatra jednim od industrijskih i obrazovnih centara ove zemlje

„Proizvodnja je tradicionalno bila jedna od naših jačih strana, a milioniti KTM je potvrda toga", izjavio je Radživ Badžadž, vodeći čovek kompanije Bajaj.”

„Kada smo počinjali naše partnerstvo 2007. godine, postavili smo sebi cilj da razvojem inovacija pomognemo KTM-u da postane poznat širom sveta. Stigli smo do brojke od milion, a ima još puno toga da se uradi.”

„Ovo je zaista važna prilika i za Pierer Mobility i za Bajaj Auto. Naš uspeh se zasniva na četiri stuba: globalizaciji, stalnim inovacijama, motivisanim zaposlenima i etabliranim brendovima. Kao vodeći evropski proizvođač dvotočkaša, imamo pravog partnera u Bajaju. To nam daje samopouzdanje za budućnost”, izjavio je Štefan Pierer, izvršni direktor KTM-ove matične kompanije.

Ovo je drugo veliko dostignuće za KTM u 2023. godini, nakon što je Kevin Benavides osvojio stigao do druge pobede na Dakar reliju, a ukupno 19 za čuveni brend. Tobi Prajs je završio drugi i doneo KTM-u još jedno mesto na podijumu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 65 idi na stranu