Jaguar ne odustaje od plana

Jaguar će prvi pregled svoje nove, potpuno električne budućnosti otkriti kasnije ove godine, najavljuje vršilac dužnosti generalnog direktora kompanije, uoči ponovnog rođenja Jaguara kao EV brenda od 2025.

Podeli
Foto: Jaguar promo
Foto: Jaguar promo

Adrian Mardell je rekao da proces ponovnog pronalaženja Jaguara (označen kao Project Panthera) teče po planu i da je potrebna investicija u inženjering da bi ovaj napredak bio održiv, piše Autoblog.

Takođe je sugerisao da će JLR dati rani uvid u Jaguarovu budućnost kasnije ove godine, umesto 2024. kako se očekivalo.

„Naša namera da Jaguar okrenemo ka potpunom EV brendu ostaje na snazi“, rekao je Mardell. „Već imamo napredne modele koji se testiraju u okviru istraživanja na nekoliko tržišta i finaliziraćemo liniju modela u narednih tri do šest meseci. Počećemo da delimo te informacije, možda sa kratkim pregledom, kasnije ove godine. Videćete prvi Jaguar proizvod 2025. godine, a zatim i druge proizvode nakon toga.”

Mardell je rekao da se JLR već oslanja na tehnička partnerstva sa ključnim tehnološkim dobavljačima u projektu i da će uslediti još više. „Naš poslovni model se odnosi na partnerstvo; ne želimo da sve radimo sami. Već smo najavili nekoliko partnerstava – kompanije poput nVidia, Wolfspeed. Najavićemo dalja partnerstva tokom ove godine. Osećamo se veoma samouvereno oko Jaguara.”

Jaguar Land Rover je prijavio poboljšani priliv novca nakon kvartala kada je povećao proizvodnju svojih ključnih modela Range Rover, Range Rover Sport i Defender. Kompanija takođe ima više od 210.000 porudžbina, uključujući više od godinu dana proizvodnje Range Rovera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 65 idi na stranu