Tesla Cybertruck: Kreće proizvodnja?

Tesla Cybertruck bi trebalo da uđe u proizvodnu fazu u ograničenim jedinicama ovog leta, nakon mnogih zastoja i odlaganja dugo očekivanog i vrlo kontroverznog potpuno električnog kamioneta koji je prvobitno predstavljen krajem 2019.

Podeli
Photo: Tesla
Photo: Tesla

Drugim rečima, glasinu koja kaže da će Cybertruck krenuti u proizvodnju sredinom 2023. potvrdio je Elon Musk. Neko je navodno pitao da li je EV kamionet još uvek predviđen za proizvodnju, a Musk je odgovorio:

"Očekujemo da će proizvodnja početi negde ovog leta, ali uvek umanjujem važnost početka proizvodnje jer je početak proizvodnje uvek vrlo spor."

Pri tome je napomenuo da je "količinska proizvodnja ono što je važno, s planiranim povećanjem za 2024. godinu". Tesla je prošle godine isporučio preko 1,3 miliona vozila. Semi je već na putevima, pa je vreme da Cybertruck uđe u završne faze svog razvoja i dostigne status spreman za proizvodnju, piše Jutarnji.hr.

Ranije ovog meseca, Teslin glavni dizajner vozila, Franz von Holzhausen, rekao je u podkastu da je budući pickup spreman "iz dizajnerske perspektive" i bilo je brojnih viđenja proizvodne opreme koja se isporučuje u fabriku u Teksasu.

Kada je predstavljen 2019. godine, Teslin električni pickup je imao sedišta za šest osoba, 17-inčni centralni ekran osetljiv na dodir i očekivani domet između 400 i 800 kilometara s jednim punjenjem, zavisno od konfiguracije.

Godine 2019. procenjena početna cena za osnovni Cybertruck s jednim motorom i procenjenim dometom od 400 kilometara je iznosila 39.900 dolara (36.550 evra), dok je model s tri motora s dometom od 800 kilometara i najvećom brzinom od 210 km/h koštao 69.900 dolara (64.100 evra).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 65 idi na stranu