Kupuju 100.000 kineskih električnih automobila za svoju evropsku flotu

Sixt je naveo da će njegova evropska flota biti 70-90 odsto elektrifikovana do 2030. godine.

Podeli
BYD Atto 3 (Foto: BYD promo)
BYD Atto 3 (Foto: BYD promo)

Rentakar kompanija Sixt najavila je da planira kupovinu 100.000 električnih vozila od kineskog proizvođača automobila BYD do 2028. Saradnja između dve kompanije počinje narudžbom od "nekoliko hiljada" električnih automobila, a prve isporuke se očekuju u Evropi u četvrtom kvartalu ove godine.

Ovo je prvi put da kompanija za iznajmljivanje automobila nudi BYD vozila u Evropi, počevši od svojih klijenata u Nemačkoj, Francuskoj, Holandiji i Ujedinjenom Kraljevstvu.

Među vozilima će biti i BYD Atto 3, električni kompaktni SUV koji se prodaje pod imenom BYD Yuan Plus EV na domaćem, kineskom tržištu.

Model je zasnovan na e-Platformi 3.0, opremljen je prednjim elektomotorom koji proizvodi 204 KS (150 kW), a njegove BYD Blade baterije obezbeđuju 420 km WLTP autonomije, navodi se u saopštenju.

BYD Atto 3 (Foto: BYD promo)
BYD Atto 3 (Foto: BYD promo)

Sixt je naveo da će njegova evropska flota biti 70-90 odsto elektrifikovana do 2030. godine, dok će njene stanice i filijale biti ugljenično neutralne do kraja 2023. Kompanija takođe razvija sopstvenu infrastrukturu za punjenje.

BYD EV modeli će pomoći kompaniji Sixt da smanji emisiju CO2, po uzoru na druge kompanije za iznajmljivanje automobila kao što je Hertz, koji je već najavio ogromne porudžbine električnih vozila, uključujući 100.000 vozila od Tesle, 65.000 vozila brenda Polestar i 175.000 vozila od General Motorsa.

BYD tvrdi da je "najveći svetski proizvođač vozila nove energije", što je termin koji uključuje BEV (baterijska EV) i PHEV (plug-in hibride).

Ranije ove godine, kineski proizvođač automobila isporučio je 1.000 automobila BYD D1 meksičkoj kompaniji Vemo, formirajući najveću taksi EV flotu van Kine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 65 idi na stranu