Honda od radnika traži da vrate novac

Neprijatne scene u SAD.

Podeli
Foto: Honda promo
Foto: Honda promo

Američki mediji pišu o nesvakidašnjem slučaju iz pogona Honde u državi Ohajo. Tamošnji radnici su nakon početnog prijatnog iznenađenja i dobitka bonusa na platu ostali iznenađeni kad su primili obaveštenje da deo novca moraju da vrate poslodavcu. Naime, utvrđeno je da su im uplaćeni preveliki iznosi bonusa.

Iz uprave fabrike su radnicima dali ultimatum: ili će dobrovoljno da vrate novac, ili će im iznos biti skinut s iduće plate. Radnici su u šoku, izveštava NBC4, a mnogi su taj novac već potrošili, navodi Index.hr.

"Ne može se puno ljudi nositi s ovakvim udarcem. Pitala sam muža da li je ovo najveći bonus koji je dobio, da li mu je bilo čudno. A on je rekao da to nije najveći bonus koji je primio", izjavila je supruga jednog od Hondinih radnika koji mora da vrati stotine dolara. "To je iznos za auto, to je pola naše hipoteke, pa to su dve-tri nedelje namirnica. To je velik iznos za nas", izjavila je za NBC4.

Slučaj su komentarisali pravni stručnjaci. Složni su da možda nije pristojno tražiti povraćaj preplaćenih bonusa, ali tvrde da Honda ima pravo na to. Pitanje je samo da li joj se isplati da sudski potražuje taj novac, kao i da diže buku oko nečega što u javnosti neće biti najbolje prihvaćeno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 65 idi na stranu