BMW poručuje: Evropa nije spremna da zabrani SUS motore

Dok se Evropa suočava s pretećom gasnom energetskom krizom, BMW upozorava da potpuno prihvatanje električnih vozila kao jedinog masovnog prevoznog sredstva nije rešenje.

Podeli
Foto: BMW promo
Foto: BMW promo

Izvršni direktor bavarske marke, Oliver Cipse, kaže da Evropa nije spremna za oštro isključivanje benzinskih i dizelskih motora: ‘Pogrešno je isključiti motore s unutrašnjim sagorevanjem u Evropi.

Industrija će izgledati drugačije u smislu opsega i strukture ako se okrene samo jednoj tehnologiji - rekao je Cipse.

Umesto da se oslanjaju samo na baterijske električne pogone, političari bi zato trebalo da slede pristup koji je otvoren za sve tehnologije: kad bi industrija morala da poboljša svoje emisije CO2 za pet posto svake godine, došlo bi do ogromnih pozitivnih klimatskih efekata, piše Jutarnji.hr.

S druge strane, ‘tvrdo gašenje‘ motora s unutrašnjim sagorevanjem bi dovelo do anomalija koje niko ovde više ne može da kontroliše - zaključio je Cipse.

Kako pišu nemački mediji, za razliku od većine proizvođača automobila, BMW se dugoročno ne fokusira samo na električne automobile, već i na različite pogonske tehnologije: motore s unutrašnjim sagorevanjem, hibride s motorima s sagorevanjem i elektromotorima, potpuno električne i automobile na vodonik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 64 idi na stranu