Kako će izgledati novi Volvo XC90 FOTO

Nakon patentnih crteža, objavljeni su i prvi nezvanični renderi treće generacije XC90.

Podeli
Budući Volvo XC90 (Nezvanični render: Kolesa.ru)
Budući Volvo XC90 (Nezvanični render: Kolesa.ru)

Tek što su se na Internetu pojavili patentni crteži koji otkrivaju dizajn novog XC90, majstor vizuelizacije novih modela, Nikita Čujko, objavio je, čini se prilično realistične, spekulativne rendere ovog vozila.

Naglašavamo još jednom da je reč o nezvaničnim renderima jednog nezavisnog dizajnera, ali su oni zasnovani na patentnim crtežima koji potiču iz kompanije Volvo.

Renderi potvrđuju da će najveći Volvo SUV dobiti moderne detalje, koji su evolucija dizajna aktuelnih modela ovog proizvođača. Posmatra spreda, "Thorovi čekići", odnosno dnevna LED svetla, zadržani kao karakterističan Volvo "potpis".

Budući Volvo XC90 (Nezvanični render: Kolesa.ru)
Budući Volvo XC90 (Nezvanični render: Kolesa.ru)

Profil novog XC90 sličan je svom prethodniku, a novina su i ručke koje se skrivaju u nivou karoserije, što je svakako doprinelo boljoj aerodinamičnosti.

Kada je reč o zadnjem delu, Volvo delimično odstupa od dosadašnjeg koncepta stop svetala smeštenih u stubovima. Njihov donji deo podseća na postojeća svetla, ali u visini zadnjeg stakla svetla se pružaju paralelno i završavaju na poklopcu prtljažnika, slično kao kod aktuelno S90.

Međutim, u stubovima se ipak nalaze delovi svetlosnih grupa, koji nisu povezani sa glavnom celinom, već su potpuno odvojeni od ostatka stop svetala.

Zvanična premijera novog XC90 održaće se krajem ove godine Tada ćemo verovatno saznati kako izgleda prototip automobila, koji će najaviti produkcijsku verziju. Serijski model će se na putevima pojaviti tek sredinom 2023. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 66 idi na stranu