BMW pravi električni superautomobil?

Iz BMW-a su nagovestili da bi mogli da naprave model u stilu ikoničnog M1, a koji bi imao oblik elektrifikovanog superautomobila.

Podeli
Photo: B92/NĆ
Photo: B92/NĆ

M odeljenje se trenutno priprema da krene u program brze elektrifikacije, sa elektrifikovanim modelima, uključujući buduće varijante BMW M5 i BMW M3, kao i planiranim SUV rivalom za Lamborghini Urus, piše Autoblog.

Možda i najznačajnije za BMW fanove, u kompaniji nisu isključili ni električni superautomobil, inspirisan M1, uprkos tome što su otkazali rani projekat pre tri godine.

U 2019. godini, BMW je naime pokazao Vision M Next hibridni koncept superautomobila kao indikaciju šta da očekujete od njihovih elektrifikovanih sportskih automobila.

U to vreme se očekivalo da uđe u proizvodnju kao duhovni naslednik M1. Ipak, ubrzo nakon toga, počeli su da kruže izveštaji da je projekat otkazan zbog zabrinutosti oko troškova istraživanja i razvoja, kao i niskog prodajnog potencijala.

Međutim, šefovi BMW-a ostaju otovoreni za više posebnih M modela, što potencijalno otvara vrata za ponovno razmatranje koncepta superautomobila. Šef BMW-a M Frank van Meel je za britanski Autocar rekao i ovo:

"To je uvek nešto čime možemo da se pozabavimo. Kao automobilisti, uvek sanjamo da napravimo takve automobile. To ne znači da ćemo ih napraviti, ali nastavljamo da istražujemo te ideje.Činjenica da Vision M nikad nije ostvaren „ne znači da ne razmišljamo o supersportskom automobilu", rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 65 idi na stranu